logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Osmi rođendan Udruženja žena iz Kumana

Celodnevno druženje bilo je u znaku razmene kolača i recepata ovih vrsnih domaćica, degustiranju vojvođanskih specijaliteta, pričanja životnih priča i druženja uz muziku

25. septembra u omladinskoj sali članice Udruženje žena iz Kumana proslavile su osam godina postojanja prigodnim druženjem sa više od dve stotine žena iz Novog Bečeja, Novog Miloševa, Melenaca, Zrenjanina, Ečke, Međe, Kikinde, Bašaida, Aleksandrova, Temerina, Kucure, Vrbasa. Celodnevno druženje bilo je u znaku razmene kolača i recepata, ovih vrsnih domaćica, degustiranja vojvođanskih specijaliteta, pričanja životnih priča, druženja i muzike, a za one srećne ruke bila je organizovana i tombola.

Udruženje žena iz Kumana nalazi se u prostorijama bioskopske sale gde se već osam godina, svake nedelje okuplja tridesetak žena koje na sastancima razmenjuju životna iskustva. Jednosatna okupljanja su dovoljna da pobegnu iz svakodnevnice i upoznaju jedna drugu sa životom kojim svaka od njih živi. Ideja o osnivanju potekla je usled činjenice da za žene srednje dobi ne postoje adekvatna mesta za okupljanje. Aktivno sarađuju i posećuju mnoga Udruženja ovog tipa iz cele Vojvodine, a ne retko pomažu i svoj doprinos daju radu Mesne zajednice u Kumanu. Članice Udruženja žena mogu da se pohvale i raznim aktivnostima kojima animiraju i edukuju i najmlađu populaciju dok obilaze vrtić. U okviru njihovih prostorija organizovana je i Etno soba u kojoj su izloženi predmeti koji karakterišu ovo podneblje kroz istoriju.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com