logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Zajedničkim ulaganjem do sigurnijeg snabdevanja strujom

223 miliona za elektroenergetsku mrežu u Novom Bečeju. Moraju se srediti elektromreža i glavna trafo stanica da bi snabdevanje bilo normalizovano.

Dugogodišnja nebriga dovela je do toga da je elektromreža u našoj Opštini već duži period u jako lošem stanju. Kada je povrh svega izgorela i trafo stanica snabdevanje strujom je dodatno otežano. Predsednik opštine Novi Bečej, Milivoj Vrebalov i direktor Elektrodistribucije, Tomislav Papić potpisali su 21. juna sporazum o zajedničkom ulaganju u srednju i niskonaponsku električnu mrežu u naredne tri godine. Početak radova se očekuje u julu, čime će se postepeno u navedenom periodu rešiti i glavni uzročnik svakodnevnih i višečasovih nestajanja struje. Sredstva koja su izdvojena za elektroenergetsku mrežu u opštini Novi Bečej iznose 223 miliona dinara, od čega polovinu obezbeđuje Opština.

Paralelno sa radovima na elektroenergetskoj mreži, radi se i na rekonstrukciji trafo stanice koja je prošle godine novembra meseca oštećena prilikom požara. Radovi će biti okončani pre početka grejne sezone. Ni popravke elektromreže i trafoa međutim neće biti dovoljni da reše potpuno nestanke struje ako ne prestanu krađe koje oštećuju opremu koja služi za prenos električne energije.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com