logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Svaki slobodan trenutak provodim u Novom Bečeju

Novobečejac Zlatko Jovanović igra za reprezentaciju BiH, ali svoje slobodno vreme najviše voli da podeli sa drugarima i devojkom u Novom Bečeju

„Kada sam počinjao tadašnja „Polet keramika" je igrala B ligu, koja je kvaliteta sadašnje prve lige. Imao sam sreću, da bez obrzira na to što potičem iz male sredine, igram košarku u tako jakom timu već na početku karijere. Otišao sam u Crnu Goru i tamo sam imao dobru sezonu i tada me je primetio trener koji je rodom iz Banja Luke. Tamo sam proveo dve godine. Sada igram za Bosnu iz Sarajeva. Ovo mi je najveći uspeh, Bosna je u Jadranskoj ligi, koja je jedna od boljih u Evropi. Već drugu godinu igram u njihovom nacionalnom timu. Nažalost imao sam tešku povredu, polomio sam stopalo i videću da li ću nastaviti s njima", prepričava svoju sportsku karijeru Zlatko Jovanović, uspešni novobečejac u košarkaškom timu reprezentacije BiH. Zlatko planira još desetak godina da se bavi košarkom: „Može da se živi od košarke na ovom nivou, neko može, neko ne može, ali ja sam zadovoljan. Nisam neki halapljiv tip pa da želim da u kući imam osam plazma televizora i šes lap topova". Vozi Pežoa i Škodu Rumster. Kako kaže najviše para troši na telefonske račune i sportsku graderobu. Čim se sezona završi, vraća se u svoj grad gde ga čeka rodbina i dugogodišnja devojka. U planu mu je da se uskoro preseli u Novi Sad, ali ga to neće omesti da se i dalje vraća u mesto u kome je započeo uspešnu karijeru. Smatra da je novobečejski kej najlepši na Tisi, a posebno uživa za vreme velikogospojinskih dana. „Tada mi je extra. Po ceo dan sam sa drugarima napolju i super nam je". Jedino što bi dodao u Novom Bečeju je neki jači tržni centar sa buticima, kafićima i igraonicama u kome bi mogao da se zabavi tokom hladnijeg perioda i lošeg vremena. Nakon svega će se, kako kaže, vratiti u Novi Bečej i tu ostariti.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com