logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Sve u službi građana

Svakog petka imamo advokate u opštinskoj upravi koji besplatno daju pravne savete i po potrebi zastupaju stranku koja nema dovoijno sredstava

Građani često smatraju vrlo mučnim odlazak u Opštinu. Poslednjih nekoliko godina situacija se ipak menja. Radmila Stanković, načelnica opštinske uprave u Novom Bečeju objasnila je šta je osnovna namera već primetnih promena: ,,Pokušavamo da razbijemo tu famu o Opštini koja se građanima čini hladna, stroga i nepristupačna. Hoćemo da budemo u službi građana i da im nedvosmisleno stavimo do znanja da smo mi tu zbog njih. Takav koncept rada nametnut je ranije, a posebno je došao do izražaja kada smo prijemnu kancelariju organizovali kao Uslužni centar. Ipak kada uđete u jedan otvoren prostor gde vas dočeka 10 službenika nekako je lakše nego kad uđete u mračan hodnik sa 10 zatvorenih vrata." U Opštinskoj upravi su svesni da i pored njihovog maksimalnog truda ipak postoje građani koji nisu uvek sasvim zadovoljni. „Naravno da bude i nezadovoljnih stranaka, ali svako ima pravo da nam skrene pažnju svojom predstavkom. Međutim građani ponekad poistovećuju neke druge državne organe sa opštinskom upravom pa često nezadovoljstvo nije upućeno na pravu adresu. Mi imamo zaista puno posla, jer pored postupaka koji se vode po zahtevima stranaka ima puno angažovanja oko pripreme raznih odluka, programa i planova, koji su posledica donošenja velikog broja novih zakona. No bez obzira na ograničen broj zaposlenih, mi uspevamo da blagovremeno obavimo sve poslove predviđene pozitivnim propisima kao i mnoštvo drugih aktivnosti koje su u službi građana. Jedna od takvih aktivnosti je i pristupanje naše opštine projektu besplatne pravne pomoći, koji realizuje Izvršno veće Vojvodine, Advokatska komora Vojvodine i ombudsman Katalonije. Svakog petka u našim prostorijama advokat pruža usluge besplatne pravne pomoći i po potrebi zastupa stranke, koje nemaju dovoljno sredstava, o čemu one dostavljaju odgovarajuće dokaze“.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com