logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Gradi se put od Bočara prema Kikindi

Ovo je put koji uliva optimizam da Bočar neće nestati – Borislav Santrač

Bočar nije imao dugo godina put koji bi ga povezao sa ostalim mestima. 1966 izgrađena je saobraćajnica do Novog Miloševa ali je ipak ostao "slepo crevo". Svaka politička garnitura obećavala je operativniju putnu mrežu a ova postojeća je obećanje realizovala. Zato je put koji je u planu I prolaziće na samo kilometer od Bočara aktuelan generacijama.  Neki početni predradovi su već počeli. Saobraćajnica ide od Kikinde preko Iđoša do mosta na Tisi kod Ade.

Između ostalog zbog tog "putnog" problema od 3000 stanovnika Bočar je spao na samo 1500. Borislav Santrač, predsednik mesne zajednice Bočar: "Naš najveći problem je nestajanje stanovništva. Upravo zbog toga je ovo put koji uliva optimizam da Bočar neće nestati. Kao nekad na Divljem zapadu kada su se prilikom spajanja pruga udarali zlatni ekseri, tako i mi ovde u Bočaru čekamo da se taj put približi pa da svi izađemo da "udarimo zlatni esker".

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com