logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Sprovedena licitacija

Sredstva od zakupa državne zemlje biće upotrebljena za rekonstrukciju zečijeg nasipa

Javno nadmetanjeza izdavanje državne zemlje u zakup ove godine imalo je drugačije uslove. Novine su zakonska ograničenja na sto hektara po jednom gazdinstvu il uslov da vlasnik ima zemlju u katastarskoj opštini u kojoj licitira. Sredstva ostvarena od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini su strogo namenska i troše se na projekte iz oblasti poljoprivrede (navodnjavanje, odvodnjavanje, atarski putevi, vetro-zaštitni pojasevi i slično). Tomislav Ratković, pomoćnik predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj kaže: "Mi ćemo ove godine gro tih sredstava utrošiti za obnavljanje i rekonstrukciju „zečijeg nasipa", koji štiti rudinu Ljutovo od poplava. To je nasip koji ne spada u redovnu odbranu od poplava pa ga ne održava vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine, ali smo se mi dogovorili sa njima da uđemo u jedan projekat sufinansiranja tako da plaćamo 50 posto.

Odradićemo ga na najboljem mogućem nivou, znači do neke kote oko 700, da štiti od poplava i da ima ustavu za upuštanje i ispuštanje vode da ne bi svaki put dolazilo do oštećenja pa da posle moramo da saniramo. U toku ovog leta bi sve trebalo da završimo."

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com