logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Vandalizam nije izlaz

Uništavanje klupa, skulptura, dečijih igrališta, saobraćajnih znakova, ili ostavljanje smeća za sobom neće smanjiti probleme revoltiranih građana a košta sve nas zajedno

Izraz mladalačkog bunta, frustracije i revolta često se manifestuje destrukcijom prvog objekta koji je pri ruci. Tako smo svedoci da klupe u parku, saobraćajni znaci, nejaka stabla mladog drveća, dečija igrališta preko noći budu unakaženi.

Poslednji primer je obezglavljivanje skulpture ispred Doma zdravlja simboličnog naziva "Hvala za život". Nemar prema sredini u kojoj žive međutim ne pokazuju samo mlađi stanovnici. Izletišta posle prvomajskih praznika ličila su pre na deponije smeća nego na mesta na kome bi neko poželeo da provede prijatno vreme sa porodicom. Razloga za nezadovoljstvo uvek ima na pretek pogotovu u današnjim vremenima nezaposlenosti i finansijske krize. Uništavanje i nebriga za okolinu u kojoj se živi neće probleme smanjiti, osim što obnavljanje uništenog košta celokupnu zajednicu. Zar nije ipak lepše pokupiti smeće za sobom i ostaviti znake, šahtove, mlado drveće i skulpture da ulepšavaju grad.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com