logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Opština obezbedila milion dinara za socijalnu pomoć

Paketi namirnica za dvadeset najugroženijih porodica

Komisija za izbor korisnika jednokratne pomoći u hrani materijalno najugroženijih stanovnika opštine Novi Bečej odredila je listu prvih dvadeset za februar mesec. Sproveden je postupak javne nabavke, a najjeftiniji ponuđač, STR “Zoli”, dostaviće pakete hrane mesnim zajednicama koje će ih uručiti korisnicima. Akcija se finansira sredstvima opštinskog budžeta. Za 2010. godinu predviđeno je milion dinara za pomoć najugroženijima. Dokumentacija za podnošenje zahteva za pomoć podnosi se u Centru za socijalni rad.

Pravo na ovu vrstu pomoći, imaju socijalno ugroženi samohrani roditelji, stare osobe, porodice sa troje ili više maloletne dece, osobe sa invaliditetom, hronično obolele osobe i porodice sa decom sa posebnim potrebama. Članovi komisije zasedaće krajem svakog meseca kako bi odredili liste najugroženijih.

Paketi namirnica sadrže brašno, testo, ulje, pasulj, mesne nareske, paštete, margarin, gotove supe, marmeladu...

U rad komisije uključeni su predstavnici lokalne samouprave, Doma zdravlja, predstavnici škola i sekretari mesnih zajednica.

U toku su pripreme za prikupljanje još namirnica za pakete socijalne pomoći koje bi trebalo da pristignu iz Banke hrane, robnih rezervi i od sponzora koji su se javili sa idejom da se uključe u ovaj humanitarni projekat Opštine.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com