logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Ljutovo ćemo srediti

Investicija je blizu 30 miliona dinara, ali ćemo jednom za svagda, rešiti problem plavljenja Ljutova

Rekonstrukcija nasipa biće gotova do kraja ove godine. Nasip oko Ljutova će se dići na 700 centimetara, a vrednost radova na nasipu iznosi oko 30 miliona dinara i vršiće se sredstvima iz budžeta Opštine, a u finansiranju će učestvovati i ,,Vode Vojvodine’’.

Predsednik opštine Novi Bečej, Milivoj Vrebalov, povodom skore rekonstrukcije nasipa oko Ljutova, rekao je: “Iz ovakve štete će ipak izaći neka korist. U dogovoru sa Javnim vodoprivrednim preduzećem “Vode Vojvodine”, ove godine ćemo definitivno zatvoriti ovaj “zečiji nasip”. Podići ćemo ga na kotu 700. Na nasipu će biti ustava, gde ćemo kontrolisano, u slučaju velikog vodostaja, puštati vodu u Ljutovo i gde će se na istom tom mestu voda i vraćati nazad. Neće se dešavati kao i do sada, da vodena stihija pokida ,,zečiji nasip’’ gde je najslabiji. Radovi bi trebali da počnu, čim vreme dozvoli i kada se pripremi sva projektna dokumentacija. U projektima koje sufinansira JVP “Vode Vojvodine” izvođac radova je VDP “Gornji Banat” iz Kikinde jer je ta teritorija u njihovoj nadležnosti, pa će se to poštovati i u ovom slučaju.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com