Laslo Šuranji sportista 2016. godine

U organizaciji Sportskog saveza opštine Novi Bečej, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, u prepunoj sportskoj hali SRC ,,Jedinstvo“, održana je svečanost proglašenja najuspešnijih sportista opštine Novi Bečej.

Za najuspešnijeg, u 2016. godini, proglašen je Laslo Šuranji, paraolimpijac u streljaštvu i osvajač zlatne medalje, u disciplini MK puška na 50 metara, u trostavu i bronzane u ležećem stavu, na 10 metara, na XV paraolimpijadi u Rio de Ženeiru, u Brazilu.

Na drugom mestu je kuglaš Norbert Ernješi, član juniorske reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Ernješi je juniorski prvak države, u pojedinačnoj konkurenciji i drugoplasirani u kombinaciji, pored toga je osvajač dve zlatne medalje na „Trofeju Beograd“, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Na trećem mestu je, rukometaš ,,Jedinstva“ iz Novog Bečeja, Vladimir Antonović, koji je, ove jeseni, najbolji strelac Prve lige Srbije sever, sa 80 golova.

Nagrađeni mladi sportisti

U konkurenciji juniorki najuspešnija je Enita Behramaj, prvakinja države u kungfu vušuu, osvajač zlatne medalje na otvorenom prvenstvu Mađarske u Mezeturu, srebrne na otvorenom prvenstvu Balkana, koje je održano u Novom Bečeju. Nedavno je proglašena za najuspešniju takmičarku, u ovoj godini, Savate saveza Vojvodine.

Druga je karatiskinja Radmila Vukelja iz Novog Miloševa, aktuelna prvakinja Vojvodine i nosilac bronzane medalje, na prvenstvu Balkana u Sarajevu, a treća, odbojkašica Ivona Mesaroš, članica OK ,,Jedinstvo“, drugoplasirane ekipe Druge vojvođanske lige Severna Bačka.

Najuspešniji mladi sportista je, karatista Vladimir Brežančić, osvajač dve zlatne medalje (ekipno i pojadinačno) na prvenstvu Balkana u Sarajevu, prvak Vojvodine i pobednik Kupa i član reprezentacije Srbije na prvenstvu Evrope, u kiparskom gradu Limasolu.

Drugi je, kuglaš Dušan Pejin, koji je na prvenstvu Srbije, u kadetskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kombinaciji, a srebrnu u pojedinačnoj konkurenciji. Ovim uspesima treba dodati zlatnu medalju (ekipno) na „Trofeju Beograd“ i bronzanu na ekipnom juniorskom prvenstvu Srbije.

Na trećem mestu je mladi košarkaš Vukašin Vučetić, koji je sa 15 godina debitovao u dresu „Jedinstva“ iz Novog Bečeja, u Regionalnoj ligi Srbije sever.

Rukometaši ponovo najuspešniji

Najuspešniji sportski kolektiv, treću godinu zaredom, je ekipa ,,Jedinstva“ iz Novog Bečeja, koja je, u prvom delu prvenstva Prve lige Srbije - grupa sever, zauzela treće mesto sa 14 bodova. Ekipa, koju predvodi trener Mihajlo Petković, zabeležila je šest pobeda, dva puta igrala nerešeno, a doživela tri poraza.

Specijalna priznanja

Specijalno priznanje, za doprinos razvoju sporta, dodeljeno je Jovici Vukelji, treneru karatista iz Novog Miloševa, koji je sportsku karijeru počeo 1973. godine u Zadru, potom nastavio u Zrenjaninu i Novom Bečeju, da bi punu afirmaciju stekao u Novom Miloševu, kao trener. Počeo je u skromnim uslovima, treniralo se na tavanu njegove kuće, ali to nije smetalo da se karatisti iz Novog Miloševa, sa svakog takmičenja vraćaju sa medaljama. Danas je Karate klub ,,MIadost“, zahvaljujući stručnom i predanom radu trenera Jovice Vukelje, jedan od najuspešnijih u Vojvodini i Srbiji.

Po prvi put Plakete Sportskog saveza opštine Novi Bečej, dodeljene su sportistima koji su ponikli u gradu kraj Tise.

Plaketa je uručena fudbaleru, Bojanu Matiću, koji je posle zapaženih igara u novobečejskom ,,Jedinstvu“, prešao u tabor srpskoligaša iz Sente, potom igrao za prvoligaše iz Zemuna i Loznice. Punu afirmaciju stekao je, ove jeseni, u prvoligašu ,,Mačvi“ iz Šapca. Najbolji je strelac ekipe sa B golova i jedan je od najzaslužnijih što je „Mačva“ jesenji prvak, sa lepim izgledima da naredne sezone zaigra u Super ligi Srbije.

Plaketa je dodeljena i Milanu Dakiću, rukometašu ,,Metaloplastike“ iz Šapca, članu juniorske reprezentacije Srbije, koja je učestvovala na prvenstvu Evrope u Danskoj. Na tom prvenstvu pružio je zapažene partije, a na utakmici sa Švajcarskom proglašen je za najboljeg igrača. Standardni je prvotimac superligaša iz Šapca.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana, USFV „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa i MKUD „Jokai Mor“ iz Novog Bečeja.