logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Završen jesenji deo prvenstva

Novobečejci u zlatnoj sredini

Prvi deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi Istok, protekao je u znaku „Dinama 1945“ iz Pančeva, koji je titulu jesenjeg prvaka osvojio sa 38 bodova, četiri više od drugoplasirane ,,Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela. Među timovima od kojih se više očekivalo je i ,,Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, koje zimsku pauzu dočekuje, u zlatnoj sredini, na osmom mestu, sa 22 boda.

Novobečejci su, ove sezdne, imali slab start. U prvih sedam kola doživeli su četiri poraza, od toga dva na domaćem terenu (,,Kozara“ 0:3, ,,Budućnost“ 0:1). Posle remija sa Pančevcima (1:1) usledila je lepa seriju od sedam utakmica bez poraza. Uspešna serija prekinuta je u Nakovu, porazom od ,,Poleta“ 5:1, neuspeh koji je pokvario utisak, ali i plasman na tabeli.

,,Jedinstvo“ je zabeležilo šest pobeda, od toga dve u gostima (,,ŽAK“ 2:1, „Sloga“ 1:0), četiri puta igralo nerešeno, doživelo pet poraza, postiglo 22, a primilo 23 gola.

Za ekipu, trenera Davorina Šijanovića, igralo je 22 fudbalera. Svih 15 utakmica odigrao je jedino Bojan Josimović, a utakmicu manje Boris Veskov, Vladimir Radišić, Aleksandar Petrov, Marko Balaban, zatim slede, kapiten Milorad Ivančev, Stefan Milosavljev, Radiša Bogdan sa 12, Nenad Vinović, Marko Drljača, Aleksandar Marčić, Nikola Peruničić 11, Goran Stanković 10, Nikola Eremić, Stefan Aćimov osam, Strahinja Josimović, Nikola Mesaroški šest, Andrej Detki pet, Nemanja Zokić tri, Nenad Pecarski dve, Aleksandar Kiurski i Zagora Stanaćev jednu utakmicu.

Po broju datih golova Novobečejci su u grupi pet najslabijih ekipa u ligi, postigli su samo 22 gola, a u listu strelaca upisalo se samo šest fudbalera. Golgeter ekipe, sa sedam golova, je Nikola Peruničić, Vladimir Radišić je postigao šest, Radiša Bogdan četiri, Bojan Josimović i Nenad Vinović po dva i Aleksandar Petrov jedan gol.

Predsednik kluba Rudolf Guci o igrama i plasmanu ekipe kaže: „Plasman u zlatnoj sredini nije neuspeh. Slabo smo startovali, dva poraza na domaćem terenu, se kasnije, kada smo ušli u pozitivnu seriju, nije mogao nadoknaditi. Na kraju doživeli smo težak poraz, kojem je prethodila povreda našeg golmana Veskova, koji je slomio prst na zagrevanju, pa smo pokvarili ukupni utisak i plasman.

Bočarci četvrti u Područnoj ligi

U Područnoj ligi Zrenjanin, dominirali su fudbaleri ,,Begeja“ iz Žitišta, koji su jesenji prvaci sa 43 boda. Najprijatnije iznenađenje priredili su fudbaleri „Jedinstva“ iz Bočara, koji su igrali veoma zapaženu ulogu. Na kraju jesenjeg dela prvenstva Bočarci su zauzeli četvrto mesto sa 30 bodova, zabeležili su devet pobeda, tri remija, doživeli tri poraza, postigli 36, a primili 21 gol. Posebno uspešni, izabranici trenera Strahinje Vaskovića, bili su u drugom delu prvenstva kada su devet kola bili bez poraza (šest pobeda i tri remija).

„Vojvodina“ jesenji prvak

Prvi deo prvenstva u Međuopštinskoj ligi Kikinda - Žitište protekao je u znaku fudbalera ,,Vojvodine“ iz Novog Miloševa, koji su zauzeli prvo mesto sa 30 bodova, dva više od imenjaka iz Bašaida, koji je na drugom mestu.

Izabranici trenera Dragana Vukajlovića su jesenju titulu osvojili sa deset pobeda i jednim porazom, uz gol razliku 51:9. Jedini poraz Novomiloševčani su doživeli u Bašaidu od ,,Vojvodine“ 4:3.

Drugi predstavnik novobečejske opštine, u ovom stepenu takmičenja, „2. oktobar“ iz Kumana, je na kraju prvog dela prvenstva na petom mestu, sa 14 bodova i gol razlikom 32:31. Kumančani su zabeIežili četiri pobede, jednom igrali nerešeno, a doživeli pet poraza.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com