logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Promovisana trilogija Jelene Bačić Alimpić

U okviru letnjeg programa Narodne biblioteke u Novom Bečeju, takozvanog „Leta u avliji“, 6. jula, predstavljena je trilogija Jelene Bačić Alimpić, „Kazna za greh“. Autorka je jedna od najčitanijih spisateljica u poslednjih šest godina na našim prostorima, a po drugi put je svoj rad predstavila novobečejskoj publici. Naime, u organizaciji Narodne biblioteke svojevremeno je u Novom Bečeju predstavljen i njen, veoma uspešan prvenac, roman “Ringišpil“.

Trilogiji „Kazna za greh“ priča je o sudbini dve porodice, jedne vlastelinske i jedne sirotinjske, sa početka 20. veka. Jelena Bačić Alimpić, u svojoj trilogiji piše o članovima dveju porodica, ali u drugoj i trećoj knjizi uvodi i druge likove, a priču iz Vojvodine seli na neke druge prostore, kako kaže, nama vrlo bliske: ,,U pitanju je Austrougarska, odnosno Beč, gde širim priču koje postaje višeslojna. Prva knjiga „Kada su došli svatovi“ se odvija u Vojvodini, na vlastelinskom imanju nedaleko od Sombora. Druga knjiga „Uspomena“ najvećim delom se odvija u Beču, ali istovremeno pratim i život onih koji su ostali na imanju Ercegovih. Treća knjiga „Molitva za oproštaj“, veliko je finale trilogije, gde se sudbine glavnih junaka zatvaraju. Glavna dva lika su Emilija i Mihajlo, jedno drugom izvor večne ljubavi i večne patnje, oni koji su se voleli, ali zbog staleških podela i porodičnih tajni, nisu mogli da budu zajedno. U poslednjoj knjizi otkrivam šta se sa njima dogodilo. Knjige koje pišem su među najčitanijim u našoj zemlji i to je moja velika sreća i zadovoljstvo, ali sam sasvim siguma da nikad neću dobiti neku nagradu. Ovo govorim iz čistog srca i najiskrenije što mogu. Svih nagrada na svetu bih se odrekla, samo da i dalje postoji ova moja ,,armija“ čitalaca, jer je to nešto što se ničim ne može platiti, niti nagraditi. Susreti sa ljudima, kao što je ovaj u Novom Bečeju, kada vam neko ispriča da su mu vaše knjige promenile ili ulepšale život, dale krila, to je nešto posve nenadoknadivo. Od avgusta planiram početak istraživanja građe za svoju narednu knjigu, koju ću, nadam se, početi da pišem od nove godine.“

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com