logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Laslo Šuranji putuje u Rio de Žaneiro

Najuspešniji novobečejski sportista, državni reprezentativac u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. Laslo Šuranji, krajem avgusta putuje u Brazil, gde će u Rio de Ženeriu, od 7. do 18. septembra. učestvovati na Paraotimpijadi u streljaštvu. Ovo će mu biti drugi nastup na najvećem takmičenju pošto je pre četiri godine učestvovao i na Paraolimpijskim igrama osoba sa invaliditetom u Londonu.

Na Paraolimpijadi u Brazilu, Laslo Šuranji će nastupiti u četiri discipline, vazdušna puška, na 10 metara u stojećem i ležećem stavu, i malokalibarska puška (MK), trostav 3 x 40 (stojeći, ležeći i klečeći) i popularnom „ingliš meču“ 60 hitaca u ležećem stavu na 50 metara.

Da se nalazi u vrhunskoj formi Laslo Šuranji je potvrdio na takntičenju „Velika nagrada Novog Sada“, gde je oborio dva državna rekorda. U MK trostavu (3 x 40) postavio je državni rekord (1.167 krugova) čime je nadmašio dosadašnji sopstveni rekord za 4 kruga, dok je u disciplini MK 60 metara, u ležećem stavu, državni rekord popravio za pet krugova.

Posle ovog takmičenja Laslo Šuranji je istakao: „U Novom Sadu sam nastupio ven konkurencije, pošto je to nije bilo takmičenje strelaca sa invaliditetom, ali sam popravio dva svoja državna rekorda. Slede završne pripreme u Nemačkoj, pa očekujem da ću u top formi biti u Brazilu. Tamo se u finalu svašta može dogoditi, jer svi startujemo od nule, ali sam optimista jer dosta dobro pucam u finalu. Naravno zavisi dosta od toga da li ćemo imati dovoljno vremena za odmor, ali i od toga vremenskih prilika, jer ne podnosim vrućinu. Nešto su mi manja očekivanja u disciplinama ležećeg stava, jer su mi to sekundarne discipline, fokusirao sam se na stojeći stav u vazdušnojh pušci kao i MK trostavu na 50 metara, gde očekujem finala.

Nadam se da ću imati uspeha i iz Rija se vratiti sa medaljom, jednom, dve, a možda tri“- optimistički prognozira Laslo Šuranji.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com