logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Atletičar Ognjen Ćuk

Novi Bečej nema atletski klub, ali i pored toga, u gradu kraj Tise, stasao je sportista, koji svojim rezultatima sve više privlači pažnju atletske javnosti.

Reč je o Ognjenu Ćuku (15) članu Atletskog kluba „AS 023“ iz Zrenjanina.

Ognjen Ćuk je ove godine, u konkurenciji starijih pionira, postao prvak Vojvodine na 100 i 300 metara, da bi potom zablistao na prvenstvu Srbije, koje je održano u Kruševcu, gde se okitio sa tri medalje, zlatnom na 300 metara i srebrnom na 60 i 100 metara. Ovim uspesima treba dodati i zlatnu medalju, na atletskom mitingu u Sremskoj Mitrovici, na 100 metara.

Sportska storija o ovom Novobečejcu, inače odličnom učeniku, koji je u maju završio OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, a potom upisao Školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, počinje u mlađim selekcijama FK ,Jedinstvo“, gde je igrao sedam godina, da bi se potom, sa velikim uspehom, oprobao u, drevnoj borilaćkoj veštini, tekvondu.

Međutim, do prekretnica u njegovoj sportskoj karijeri, dolazi, posle sjajnih rezuitata na školskim atletskim takmičenjima. Presudna je bila pobeda na međuopštinskom, atletskom prvenstvu osnovaca u Zrenjaninu, gde ga je zapazio atletski trener Borislav Mandić i pozvao ga u Atletski klub “AS 023“.

„Prihvatio sam poziv i odmah počeo sa treninzima u Zrenjaninu, gde putujem nekoliko puta nedeljno. Nije bilo lako uskladiti obaveze u školi i bavIjenje sportom, ali kada se nešto voli, uz dobru organizaciju, sve se može postići. Posle samo nekoliko meseci rada, sa iskusnim trenerom, usledili su rezultati, koji mi govore da nisam pogrešio. Opredelio sam se za individualni sport, jer sve zavisi od tebe samog. Posebno mi leže sprinterske discipline, pa je razumljivo da mi je sportski idol, višestruki olimpijski pobednik i rekorder na 100 i 200 metara Usein Bolt. Na prvenstvu Vojvodine sam ostvario dobar rezultat na 100 metara, 11,4119, što je samo 11 stotinki manje od državnog rekorda. Sada se pripremam za Kup Vojvodine, gde ću pokušati da se izborim za Kup Srbije, što bi za mene bio veliki uspeh i podstrek za dalje bavljenje ovim sportom “ - ističe Ognjen Ćuk.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com