logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Dostojno obeležiti jubilej kluba

Utakmicom ,,Jedinstvo“ - „Vršac junajted“ iz Vršca, (13. avgusta), počelo je fudbalsko prvenstvo u Vojvođanskoj ligi grupa „Istok“. U sezoni 2016/2017, Novobečejci će obeležiti vredan jubilej, 90 godina postojanja kluba, koji je, pod imenom „Jedinstvo“, osnovan 1927. godine.

U drugom kolu „Jedinstvo” gostuje „Radničkom” u Kovinu, a potom, u trećem kolu (27. avgusta) dočekuje ,,Slaviju“ iz Kovačice, a u četvrtom, 3. septembra, u Sutjesci, igra protiv ,,Radničkog“, a 10. septembra, dočekuju „Kozaru” iz Banatskog Velikog Sela.

Novobečejci, koji su proteklu sezonu završili na četvrtom mestu, sa 48 bodova (14 pobeda, šest remija, 10 poraza), novu dočekuju u izmenjenom sastavu.

Ekipu su napustili golmani Bojan Nemčev i Norbert Jenei, Lazar Popov, Ervin Rigo i Ognjen Maleš, a u beležnici trenera Davorina Šijanovića je pet novih imena. U matični klub su se vratili Nenad Vinović, koji je prošle sezone igrao za srpskoligaša ,,Sentu“, golman Boris Veskov, koji je jednu sezonu proveo u ,,Jedinstvu“ iz Bočara i talentovani Andrej Detki, koji se kalio u „Akademiji Puškaš” u Mađarskoj. Značajno pojačanje je povratak, iskusnog graditelja igre, Bojana Josimovića, koji je pola sezone proveo u austrijskom trećeligašu „ASK Schiogimuhi” iz Beča.

Listu pojačanja zaključuje Radiša Bogdan, koji je svoju sportsku karijeru počeo u prvoligašu, „Spartaku” iz Subotice, a u grad kraj Tise stiže, iz prvoligaša Republike Srpske, „Borac” iz Šamca.

Došlo je do promena i u rukovodstvu kluba. Nakon proteklog prvenstva održana je izborna skupština na kojoj je, umesto Ranka Janjića, za predsednika kluba izabran Rudolf Guci, dok će funkciju predsednika Skupštine, umesto Ivana Blažina obavljati Stevan Đuričin.

U pripremnom periodu, Novobečejci su odigralo samo četiri kontrolne utakmice. Pobedili su ,,TSK“ iz Temerina 3:1 (Radišić, Vinović, Petrov), ,,Vojvodinu“ u Novom Miloševu 3:1 (Strahinja Josimović, Vinović, Kiurski) i u generalnoj proveri „Kikindu“ 1:0 ( Petrov), a jedini poraz doživeli u Bečeju, od istoimene domaće ekipe, 3:0.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com