logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Pročišćen glavni odvodni kanal šušanjskog sliva

Glavni odvodni kanal u takozvanom šušanjskom slivu, koji se nalazi duž ulice Petefi Šandora u Novom Bečeju, nedavno je posle višegodišnjeg neodržavanja kanalske mreže, potpuno pročišćen od nagomilanog mulja, a određena su i druga kritična mesta u Novom Bečeju koja će u kratkom roku biti sanirana. Prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, to će sprečiti situacije kao što je ona koja se nedavno već dva puta desila, da kada padne veća količina kiše dođe do poplava u Šušanju: „Mesec dana po stupanju na dužnost predsednika opštine imao sam tu nesreću da smo u dva navrata imali izuzetno velike kiše, što je prozrokovalo poplave u Novom Bečeju. To je posledica dugogodišnjeg neodržavanja kanalske mreže. Ono što se nažalost nametnulo kao prioritet jeste prečišćavanje kanalske mreže, jer se više ne sme ponavljati situacija da građanima kuće “plivaju”. Doduše, zaista je pala velika količina kiše za kratko vreme, no to nije dovoljno dobro opravdanje. Kanalska mreža je zapuštena i ovo je prvi korak ka uređenju tog dela infrastrukture. Ovo jeste samo privremeno rešenje, jer sam šušanjski sliv, po projektu, iziskuje negđe bko 80 miliona dinara i to opština, u ovom trenutku, ne može da priušti. No, definitvno negde treba početi, kako bismo kanalsku mrežu, koliko toliko, rasteretili. Mapirana su sva kritična mesta u Novom Bečeju i sva će biti očišćena.

Radi se projekat Dositejeve ulice koja je u prethodnom periodu uvek bila najkritičnija i u njoj će kanalska mreža do kraja ove godine biti pročišćena i sanarina kako se po projektu i očekuje.“

Čišćenje glavnog odvodnog kanala u ulici Petefi Šandora rešiće pitanje odvodnih voda u većem delu ulica šušanjskog sliva, naglašava Maksimović.

Radove na pročišćavanju kanalske mreže obavlja JP „Komunalac”, a direktor ovog preduzeća, Miloš Zvekić, kaže da postoje dobri kapaciteti da se posao završi u kratkom roku: „Ulica Petefi Šandora je odmuljivana pre pet godina, ali velika količina, uglavnom, fekalnog mulja je ponovo nastala. To je tako, jer se građani u onim delovima gde postoji kanalizaciona mreža još uvek ne priključuju dovoljno na nju, a delimično i iz razloga što u nekim delovima grada ni nema kanalizacione mreže. Tu je naravno i problem zatrpavanja kanala iz različitih razloga, ali to je već pitanje za komunalnu inspekciju.“

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com