logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Svečano na Danima Bočara

Mesna zajednica Bočar od 2014. godine Dane sela obeležava vikendom uoči 26. jula, kada Pravoslavna crkva u Bočaru, slavi slavu Sabor Svetog arhangela Gavrila. Kao i prethodnih godina, i ove godine je Mesna zajednica Bočar imala trodnevni program. Manifestacija je počela u petak 22. jula takmičenjem u Bočaranju, gde je snagu i umeće u kotrljanju sireva izmerilo 6 ekipa. Nakon takmičenja u Bočaranju, od 22 časa meštani Bočara, kao i meštani iz susednih mesta, su imali priliku da uživaju u koncertu grupe OK Bend. U subotu 23. jula, tradicionalno je održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Bočara 2016.“. Tročlani žiri je imao težak zadatak , da od 23 čorbe izabere 3 najbolje, gde je III mesto otišlo u Novi Sad, u ruke Nikoli Saviću, II mesto i kao nagrada roštilj otišao je u ruke Janoša Kaloa iz Kikinde, a I mesto i jagnje je takođe otišlo u Kikindu, Dušanu Lukinu.

„Nakon proglašenja pobednika, nastavljeno je takmičenje u Bočaranju, gde smo takođe dobili tri najbolje ekipe. Od 22 časa posetioce je zabavljao bend iz Novog Bečeja. U nedelju, od 17 časova, odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između FK ,,Jedinsto“ iz Bočara i FK ,,Kozara“ iz Velikog Sela. Manifestacija je završena u utorak , 26. jula, svečanom liturgijom u Pravoslavnoj crkvi u Bočaru“ rekao nam je Igor Munćan, predsednik Saveta Mesne zajednice Bočar.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com