logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Opština Novi Bečej, u užem izboru, za titulu „Grad u fokusu 2016”

Opština Novi Bečej ušla je, uz još devet gradova sa teritorije Republike Srbije, u fazu predselekcije u okviru novog programa Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2016”.

Program je osmišljen tako da omogući lokalnim samoupravama da u saradnji sa institucijama i organizacijama civilnog društva unaprede kapacitete u kulturi i svoje kulturne ponude. Tim povodom, komisija ovog resomog ministarstva. u sastavu: Aleksandra Fulgosi, v.d. pomoćnika ministra Sektora za kulturno nasleđe, Đurđijana Jovanović, samostalni savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije i Miroslava Turković, savetnik u Sektom za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture, posetila je opštinu Novi Bečej i izvršila uvid u stanje na terenu. Tom prilikom, članovi ove komisije, posetili su u Novom Bečeju Narodnu biblioteku, Dom kulture, Muzej „Glavaševa kuća” i Araču, a u Novom Miloševu Muzeje „Kotarka” i „Žeravica”, Banatski kulturni centar i zoološki vrt, u dvorištu, Dragana Jorgina.

Članicama komisije prikazani su segmenti projektnog programa opštine Novi Bečej, koji pored navedenih lokacija, obuhvata i niz drugih lokaliteta, kao i više manifestacija u svim naseljenim mestima opštine. U narednom periodu komisija će izvršiti nastavak selekcije, a one lokalne samouprave koje budu ponele titulu „GRAD U FOKUSU 2016” biće prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postati vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com