logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Potisje kao zajednički brend

Sastanak na temu umrežavanja privrednih subjekata i turističkih udruženja u potiskom regionu, održan je 4. jula u Domu kulture u Novom Bečeju. Tom prilikom predstavljene su i mogućnosti Klastera potiskog regiona koji je registrovan prošle godine u Novom Bečeju, a započet je po modelu iz Italije, koji je zamišljen kao teritorijalni pakt, a čija je metodologija najpre preneta u Južno-bački okrug. Nakon završene studije, postalo je jasno da se na ovaj način mogu postići mnogi pozitivni rezulati, i to ne samo ekonomski, već i u unapređenju jedinstvenog regiona, kao i postizanju međuopštinske i međuinstutucione saradnje. Na isti način može doći i do unapređenja saradnje između privrednih društava i preduzetnika i lokalnih samouprava, naglasila je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine: „Potisje predstavlja ekološki i multifunkcionalni koridor. Tisa je prošle godine proglašena za plovni put, tako da je ovaj sastanak veoma značajan. Stav TO Vojvodine, ali i Pokrajinske vlade, jeste unapređenje malih i srednjih turističkih preduzeća. Umrežavanje i javno-privatna partnerstva su, takođe, jedan od prioriteta novoformirane Vlade AP Vojvodine. Ono što se može postići kroz klaster je unapređenje malih preduzeća, koja do sada nisu mogla da ostvare prihode i da se organizuju na pravi način. Potisje je jedinstven region i može da ima zajednički brend, a u budućnosti će se raditi na promociji upravo ovakvih prostora.“

Sastanku su prisustvovali i Zoran Govedarica, predstavnik TO opštine Temerin, Aleksandar Pupin, predstavnik Evropske asocijacije privrednika, Igor Isakov, predsednik Klastera potiskog regiona, Marica Kosanović, predstavnica Turističko-informativnog centra Zrenjanina, Saša Dujin, v.d. direktor TO opštine Novi Bečej, Saša Vojnović, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej, kao i privrednici iz Kanjiže, Sente, Titela i Novog Bečeja, koji su odlučili da se pridruže klasteru.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com