logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Četvrti Poljo-fest planiran od 26. do 28. avgusta, predstavljen medijima u Novom Sadu

Konferencija za novinare povodom Četvrtog Poljo-festa održana je, 19. jula, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu. Pored, ovogodišnjeg programa Poljo-festa i novina koje nas očekuju, novinarima je predstavljena i celokupna „Gospojina”. Na konferenciji su učestvovali Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine, koji je partner Poljo-festa, kao domaćini, Novica Blažin, predsednik Organizacionog odbora „Gospojine” i Matija Kovač, predsednik Organizacionog odbora Poljo-festa.

Matija Kovač je istakao da se Poljo-fest, tokom prethodne tri godine, izdvojio kao važan aspekt Gospojine, kako, kao zabavni, tako i kao privredni segment, koji doprinosi popunjavanju budžeta same Gospojine, ali i sticanju novih znanja poljoprivrednih proizvođača: ,,lz tih razloga smo odlučili da novinarima poljoprivrednih redakcija u Novom Sadu, kao centru AP Vojvodine i centru ozbiljne poljoprivredne proizvodnje, prezentujemo Poljo-fest i da pozovemo sve one izlagače koji se do sada nisu prijavili i nisu imali priliku da vide koliko je naša manifestacija kvalitetno organizovana i koliko im može pomoći u poslovanju. Potrudili smo se, kao i prethodnih godina, da spremimo određene novine. To se, pre svega, odnosi na to da će u subotu 27. avgusta, u ranim jutarnjim časovima, početi takozvani Dan stočara, u okviru kog će biti prikazana izložba krupne i sitne stoke. Organizovaćemo i takmičenje u veštini upravljanja traktorom. Što se tiče stručnih panela, koji su svake godine izuzetno sadržajni, potrudićemo se da oni ove godine budu još bolji i da što više poljoprivrednih proizvođača zna za njihovo održavanje i da ih isprati, jer zaista je retka prilika da u Novom Bečeju imamo toliki broj državnih i pokrajinskih sekretara i njihovih pomoćnika iz oblasti poljoprivrede, raznih udruženja i proizvođača i to treba iskoristiti.“

Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivređe i zaštite životne sredine, smatra da je Poljo-fest vrlo važna manifestacija, ne samo za Novi Bečej, već I za Vojvodinu i Srbiju: „Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisutan od početaka ove manifestacije, jer se iz godine u godinu sve više stvari u okviru nje može videti, sve više i je učesnika, a program je kvalitetniji. Kao učesnici u diskusijama koje su organizovane na svakom Poljo-festu, trudimo se da damo sugestije o tome šta učiniti u narednom periodu i u kom smeru treba da se razvija ova manifestacija.“

Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo takođe se slaže da Poljo-fest prevazilazi značaj Novog Bečeja, jer postaje prepoznatljiv na teritoriji Vojvodine i šireg područja: ,,Poljo-fest se održava u okviru Gospojine, značajne manifestacije koja okuplja desetine hiljada, čak stotine hiljada posetilaca svake godine, koji imaju priliku da se upoznaju sa raznim izlagačima. To je i prava prilika da se poljo-privredni proizvođači upoznaju sa poljoprivrednim mašinama i da vide kako one funkcionišu u samoj eksploataciji. To je vrlo značajno kako bi poljoprivredni proizvođači mogli da se lakše opredele za kupovinu adekvatne poljoprivredne opreme, jer često moraju da I izdvoje značajna finansijska sredstva i da donesu pravu poslovnu odluku. Pokrajinski sekretarijat za poljo-privredu, vodoprivredu i šumarstvo prepoznao je značaj održavanja Poljo-festa i ove godine smo izdvojili 300 hiljada dinara kako bismo podržali ovu značajnu manifestaciju.”

Četvrti Poljo-fest održati će se od 26. do 28. avgusta u Novom Bečeju.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com