logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Rekonstrukcija novobečejskog parka

Mesto okupljanja i opuštanja svih generacija Novobečejaca uskoro će dobiti savremen i komforan parter, sa rekonstruisanim klupama i ostalim mobilijarom. U pitanju su radovi na partemom uređenju pešačkih staza u novobečejskom parku.

Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej: „Već imamo predivan kej i pešačke staze u ulicama Maršala Tita i Žarka Zrenjanina, kao i na delu Trga oslobođenja, tako da, samo je ovaj deo oko parka ostao u malo devastiranom izdanju. Temeljnom rekonstrukcijom pešačkih staza i mobilijara, klupa, kanti za smeće, a biće i nekih iznenađenja koja će upotpuniti i doprineti atraktivnosti ovog prostora, verujem da će Novobečejci za koju nedelju imati mesto kojim će se ponositi, na kom će provoditi svoje slobodno vreme. Radovi su finansirani sredstvima budžeta opštine Novi Bečej, tako da, kao što smo i obećali da ćemo intenzivirati građevinsku sezonu i da ćemo raditi na uređenju komunalnih površina i generalno na komunalnoj infrastrukturi, to se i ostvaruje.“

Izvođač radova je „Ekogradnja doo“ iz Melenaca. U pitanju je oko 1.700 m2 površine. Vrednost investicije je oko 7.300.000 dinara. Prilikom ovih radova uklanja se samo jedno bolesno drvo, a tokom jeseni park će biti dopunjen novim sadnicama.

Ivan Bošnjak, direktor JP ,,Direkcija“: „Rekonstrukcija se vrši sa presovanim betonskim dvoslojnim pločama, a bitno je istaći da radovi ne narušavaju bilans zelenih površina, kako u novobečejskom parku, tako i u Kumanu. Ovom rekonstrukcijom će ambijentalna celina centra Novog Bečeja dobiti drugačiji izgled i drugačiji kvalitet življenja za sve stanovnike Novog Bečeja.“

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com