logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Kasija Milošević prvak sveta

Na 23. svetskom prvenstvu Šotokan karate federacije, za najviše pojaseve i 8. svetskom Kohai kupu za niže pojaseve, koji je od 9. do 11. oktobra, održan u hali sportova „Dudova šuma“ u Subotici, reprezentacija Srbije, za koju je nastupilo i osam članova Karate kluba ,,SEN PAI“ iz Novog Bečeja, je u generalnom plasmanu osvojila drugo mesto. U izuzetno jakoj konkurenciji, na prvenstvu je učestvovalo preko dve hiljade takmičara, iz 36 država, novobečejski takmičari, koje je predvodio trener Jovan Stančić, osvojili su šest medalja.

Na ovom prvenstvu zablistala je Kasija Milošević, koja je titulu svetskog prvaka i zlatnu medalju u katama osvojila u velikom stilu. Posle četiri kruga, u finalu je bila uspešnija od rivalke iz Rumunije i tako joj se revanširala za poraz u aprilu, na Evropskom prvenstvu u Letoniji, kada se morala zadovoljiti drugim mestom.

U kategorijama za najviše pojaseve, u borbama, takmičarke iz Novog Bečeja osvojile su dve bronzane medalje. U konkurenciji mini kadeta, u kategoriji do 45 kg, bronzanu medalju osvojila je Marina Raškov, a u kategoriji preko 45 kg, isto odličje, osvojila je Jovana Dragić. U konkurenciji nada, u apsolutnoj kategoriji, bronzanu medaiju osvojila je Emilija Ćuk.

Na Svetskom Kohai kupu, za niže pojaseve, Nemanja Legenj, je u kategoriji nada, u konkurenciji 24 takmičara, osvojio srebrnu medalju, dok je u pionirskoj konkurenciji Nikola Malešev osvojio bronzanu medalju.

Trener novobečejskih karatista Jovan Stančić je, nakon ovog takmičenja, sa zadovoijstvom istakao: „Moram reći da su borbe bile teške i iscrpljujuće, ali da su naši takmičari opravdali naporne i dugotrajne pripreme koje su predhodile ovom takmičenju. Postignut je najveci uspeh u protekiih osam godina, odnosno od kada klub postoji. Meni je kao treneru preostalo jedino da se zahvalim mojim takmičarima na uloženom trudu i borbenosti koju su uložili tokom priprema i samog takmičenja.

Posebno želim da istaknem da smo rezultatima, koje smo postigli na ovom prvenstvu, potvrdili da je novobečejska karate škola medju najboljima u Srbiji, što smo ove godine potvrdili medaljama na izuzetno jakim takmičenjima, Evropskom prvenstvu u Letoniji i na ovom Svetskom prvenstvu u Subotici“.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com