logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Novobečejce zaustavile sudije

U prošlom broju „Novobečejskog informatora“ analizirali smo učinak fudbalera novobečejskog „Jedinstva“, u prvih šest kola prvenstva Vojvođanske lige Banat. Preovladao je mišljenje, sudeći po rezultatima, da su Novobečejci na najboljem putu da uhvate priključak uz vodeće timove ,,Radnički“ iz Zrenjanina i ,,Kozaru“ iz Banatskog Velikog Sela. Međutim sada, u finišu prvenstva, stiče se utisak da novobečejski fudbaleri lagano posustaju. Posle dve vezane pobede, pred svojim navijačima (,,ŽAK“ 2:0 i ,,Sloboda“ 3:1), neočekivano je trener Živa Parabucki, zbog odlaska u Slovačku, podneo ostavku. Uprava kluba je, za trenera prvog tima imenovala, Davorina Šijanovića, koji je sa uspehom radio sa mlađim kategorijama.

Trenerski debi Šijanovića, na gostovanju u Plandištu, nije bio uspešan. Novobečejci su izgubili od ,,Sloge“ 3:1, da bi utisak popravili pobedom, pred svojim navijačima, protiv ,,Mladosti“ iz Lukićeva 2:0. Nakon ovog uspeha usledio je poraz od poslednjeplasirane „Crvene zvezde“ u Ruskom Selu 1:0. Sve nade, da se popravi utisak, bile su usmerene, na derbi jesenjeg dela prvenstva, protiv ,,Radničkog“ iz Zrenjanina. Međutim ,,Jedinstvo“ je ovu utakmicu, i pored dobre igre, izgubilo (1:2), ali nezasluženo. Novobečejci su bukvalno pokradeni slabim sudijskim odlukama. Gosti iz Zrenjanina su drugi, pobedonosni gol u 68. minutu dali iz čistog ofsajda, što svakako baca senku na ovu utakmicu. Naravno da je ovaj poraz, ma koliko nezaslužen, pokvario utisak o učinku ekipe u dosadašnjem delu prvenstva.

,,Jedinstvo“, u pretposlednjem kolu, dočekuje ,,Polet“ iz Izbišta i potom gostuje ,,Radničkom“ u Sutjesci, pa će to biti prilika da se ukupan učinak, u prvom delu prvenstva, popravi.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com