logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Najličniji roman Dragana Velikića – “Islednik”

U četvrtak 1. oktobra u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, održano je književno veče jednog od najznačajnijih srpskih pisaca današnjice, Dragana Velikića, koji je pred brojnom publikom predstavio svoj najnoviji roman “Islednik”.

Na početku književne večeri, goste je pozdravila Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke, koja nije krila svoje oduševljenje što može ugostiti ovako poznatog i uspešnog književnika, čija su dela prevedena na 15 jezika, i koji je dobitnik najvećih književnih nagrada.

Autor romana „Islednik“, Dragan Velikić je prilikom ove posete izjavio: „Stigao sam do neke jednostavnosti, koja u stvari uopšte i nije jednostavnost, nego zrelost. Roman “Islednik“ je pisan u prvom licu i autobiografska je priča. Bez obzira što već toliki niz godina imam jednu čitalačku publiku, roman „Islednik“ je bukvalno proširio tu publiku, jer mnogi ljudi, koji do sada nisu bili moji Čitaoci, sada su oduševljeni ovom knjigom. Svaka moja knjiga se stilski razlikuje, jer mene ne ispunjava da pišem u istom maniru. Nije da po svaku cenu želim biti drugačiji, nego samo umislim i zamislim nešto, a to se uvek razlikuje od onog što sam u prethodnoj knjizi napisao.”Velikić je dodao da uvek u pisanju napravi pauzu 6-7 meseci, tako da će tek u novembru početi da razmišlja o novoj knjizi. Ideja postoji, ali je još daleko od realizacije. Ipak, odaje da će to biti nešto sasvim drugačije od romana “Islednik”.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com