logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

U toku su javni radovi posao za 53 radnika

Pedeset i tri stanovnika opštine Novi Bečej dobilo je posao u projektu javnih radova koje je obezbedila opština Novi Bečej u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NZS) ove jeseni, a koji će trajati do 1. decembra. Dva meseca nakon početka javnih radova, Radoslav Šećerov, član Opštinskog veća, kaže da sedmoro ljudi trenutno radi na sređivanju starog Zanatskog doma u Novom Bečeju: “Prvo smo uredili deo vrtića ,,Poletarac“. Sredili smo ulični i dvorišni deo, raskrčili smo sve što je bilo potrebno, da bude lepše i pristupačnije za dečicu. Sada smo sa radovima prešli u stari Zanatski dom, koji će koristiti mladi preduzetnici. Biće to mesto njihovog okupljanja. U dvorišnom delu smo zkrpili zidove, uskoro počinjemo krečenje, kako tih zidova, tako i hodnika. Izbetonirali smo dvorišni deo koji je bio ruiniran. Napravili smo nove šahtove i sve to develi u pristojno stanje. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja javnih radova u planu je i košenje trske i uređenje jarkova u ulicama 1. i 2. Krajiška u Novom Bečeju.“

U KJP Kompred u Novom Miloševu, u okviru javnih radova ove godine je zaposleno ukupno devet radnika, koji su angažovani na uređenju mesta, čišćenju odvoda kišne kanalizacije, odgušenju kanala i košenju i održavanju zelenila u ovom naseljenom mestu opštine. “Do sada je urađeno 418 metara kanala, od toga oko 100 metara novih kanala, osam ćuprija na glavnim slivovima atmosferskih voda, a očišćeni su i svi prilazi u mestu. Svakodnevna aktivnost ovih radnika je i uređenje centra sa parkovima, a bili su angažovani i na uređenju fudbalskog stadiona. Tamo su zamenjena dotrajala sedišta za gledaoce, popravljane ograde, krovovi i sama zgrada FK Vojvodina.” naglasio je direktor KJP Kompred, Ljubinko Vujanić.

Za javne radove je odvojeno ukupno 4.200.000 dinara, od čega je polovinu sredstava obezbedila lokalna samouprava, a isto toliko novca izdvojila je NSZ. Opština Novi Bečej je odvojila i 1.500.000 dinara za kupovinu materijala potrebnog za javne radove.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com