logoban

Registrovani korisnici imaju pristup celokupnom sadržaju sajta, bolje rezultate pretrage, mogućnost komentarisanja članaka, kvalitetnije fotografije i druge pogodnosti. Kako da se registrujem?
 

Podizanjem ekološke svesti do čistije životne sredine

U OŠ „Stančić Milan - Uča“, u Kumanu, od 1. januara do 30. juna realizuje se projekat „Čuvajmo prirodu, priroda će čuvati nas“, s ciljem podizanje nivoa ekološke svesti svih članova lokalne zajednice. Projekat se realizuje u saradnji sa vaspitno-obrazovnim ustanovama sa teritorije opštine Novi Bečej i Brantner - otpadnom privredom, kao generalnim pokroviteljem ove akcije. Projekat ima ukupno pet faza: promocija ekologije i razvoj ekološke svesti (predavanje, promocija značaja i rada Brantner - otpadne privrede d.o.o.); uređenje životne sredine; promocija zdravog načina života (pešačenje do starog hrasta, turnir u starim sportskim disciplinama); kreativne radionice; prikupljanje sekundarnih sirovina (čep za hendikep, stara hartija).

Kako navode iz OŠ “Stančić Milan - Uča”, želja je da se u realizaciju ovog projekta uključe svi zainteresovani učenici i radnici škole, kao i zainteresovani predstavnici roditelja i lokalne zajednice, kao volonteri i učesnici. Zato ovim putem upućuju javni poziv i najavljuju prvu aktivnost - promociju ekologije i razvoj ekološke svesti, kao i predavanje i promociju značaja i rada Brantner otpadne privrede, koje će se održati u prostorijama škole.

Kontakt

Sale Vidak
060 013 01 01
salevidak@gmail.com