Preokret Hrvatica

Ildiko Kormanjoš

...Posle nastupa naše četvrte kuglašice Ildike Kormanjoš Jedinstvo je vodeću poziciju prepustilo Rijeci kvarner osiguranje. Naša kuglašica jednostavno nije imala svoj dan. Već posle prvih 50 se videlo da je iskusna Danica Sopić u prilici da preokrene situaciju. Posle 50 naša kuglašica imala je 198, a Hrvatica 227. Do kraja Ildiko Kormanjoš nije uspela da se vrati u igru, pa je završila sa 390, a rivalka iz Hrvatske 441, što je bilo dovoljno da nas Hrvatice preteknu za tri čunja.

...najkraće što mogu da kažem, u današnjem petom javljanju, dobro je, dobro je. Rezultati protivnika idu nam na ruku.

Jedinstvo je ponovo na vodećoj poziciji, pošto je Jelena Majstorović oborila 401 čunj i sada imamo 9 čunjeva više od Rijeke Kvarner osigurnaje, deset od Rapida i čak 35 od mađarskog Kofema. Blizu smo osvajanja medalje, sada, upravo dok ovo javljam, na stazi je naša Đenđi Kiš koja može da bude igrač odluke, za protivnika na susednoj stazi ima Biserku Perman, koja je u prvoj fazi Kupa Evrope oborila fantastičnih 484, nadamo se da to neće ponoviti.

Da li ste znali...

da su u gradskom parku postojali sledeći spomenici: spomenik Mađarske slobode, spomenik grofa Karolja Leiningena, spomenik kralja Petra I Karađorđevića i spomenik kralja Aleksandra Karađorđevića?

O gradu