Oldtajmeri u Glavaševoj kući

Četvrti put, od kako je osnovano Društvo vlasnika starovremenskih vozila, pod nazivom Oldtajmer klub Bečej - Novi Bečej, karavan starih vozila je posetio muzej „Glavaševa kuća" u Novom Bečeju.

Skup vozila je održan u centru Novog Bečeja, gde su građani mogli da posmatraju raznovrsna automobile i motocikala, parkirana od Katoličke parohije, do Opštinskog suda. Motocikli su uglavnom bili u parku, a mogao se tu videti i po koji predratni bicikl. Učesnika je bilo i više nego što se očekivalo, preko 240 šofera sa suvozačima, i 100 vozila iz raznih mesta Srbije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i jedno iz Engleske, (auto iz 50-tih godina prošlog veka).

Ovom prilikom, dva Bečeja zajedno, što se organizacije i posećivanosti tiče, napravila su jedan od najvećih oldtajmer susreta u Vojvodini. Iz parka se kolona kretala ka glavnoj ulici Vranjeva, gde su članovi Zavičajnog kluba nestrplјivo čekala goste. Oldtajmeraši su sa divlјenjem razgledali Muzej i upisali se u Knjigu utisaka. Posle ručka, koji je bio u restoranu „KUM" karavan je krenuo u Stari Bečej, gde se na starom hipodromu održala trke oldtajmer motocikala. Kao i pre 50-tak godina, kada su održane poslednje trke, dizala se prašina, čuli zvižduci i pogledi nestrplјivih navijača celom dolmom. Trke su se završile uz rok muziku i uz hladno piće, da bi na kraju bila dodelјena priznanja najbržim, najlepšim i najočuvanijim oldtajmerima.