22. revija paradnih zaprega

U okviru „Gospojine 2015" u organizaciji Konjičkog kluba „Vranjevo" na keju kraj Tise, održana je, veoma uspešna, 22. revija paradnih zaprega, na kojoj su nastupili takmičari iz više vojvođanskih mesta.

U takmičenju dvoprega, nastupilo je preko 40 zaprega, a pobedio je Srđan Aleksa iz Starog Tamiša, drugi je Marko đurđević član Konjičkog kluba „Pećinački lipicaneri" iz Pećinaca, dok je prošlogodišnji pobedniku ovoj konkurenciji, Blagoje Petrov iz Kikinde, zauzeo treće mesto.

Najlepšu zapregu imao je Atila Miler iz Ljutova, a za najlepšu kobilu proglašeno je grlo „Zora" vlasništvo Dragana Nikolića člana KK „Solunac" iz Banatskog Karađorđeva. Na ovoj reviji titulu najlepšeg pastuva ponelo je grlo „Favorit Tans", vlasništvo Miroslava Bojanića iz Vilova.

U konkurenciji četvoroprega prvo mesto pripalo je Anđelku Biteviću iz KK „Begej" iz Zrenjanina, drugi je Milenko Radaković iz ergela „Burić" iz Surčina, a treći Miloš Plavšić iz Konjičkog kluba „Dobanovački sersan" iz Dobanovaca.

U konkurenciji dečijih zaprega (dvoprega) nastupilo je 14 takmičara, a u želјi da popularišu ovaj sport kod mladih organizator je nagradio sve učesnike.

Iz KK „Vranjevo" piznanja su dobili: Vladislava Lalić, Strahinja Vlaškalin, Zorica Šijački, Milana Rakazov, Želјko Dujin i Marijana Popov.

U konkurenciji petoprega, po treći put uzastopno, pobednik je Milenko Radaković iz ergela „Burić" iz Surčina, drugi Milan Đurđević iz KK „Pećinski lipicaneri" iz Pećinaca, a treći Milan Kostić iz Nadalјa, dok je najbolјi domaći petopreg vozio Slavko Golušin iz KK „Vranjevo".

Najlepšu zapregu imao je Miladin Stojačić iz Bečeja, član KK „Vranjevo" iz Novog Bečeja, a priznanje je dodelјeno i najstarijem učesniku revije Miroslavu Alasevu (74) članu Sportskog konjičkog kluba „Topot" iz Kikinde.

Organizator Revije odlučio je da Specijalno priznanje dodeli Veselinu Tjurčinu, jednom od osnivača ove manifestacije i čoveku koji je na Prvoj reviji paradnih zaprega prvi vozio petopreg.