Tiska akademija akvarela

Novobečejska likovna kolonija TAA (Tiske akademija akvarela), održana je u organizaciji Domu kulture opštine Novi Bečej, od 15. do 20. avgusta 2015. godine, dvadeseti put.

Jubilej likovne kolonije, koju su 1976. godine osnovali Zdravko Mandić i Milorad Miša Berbakov iz Zrenjanina, Grujica Lazarević iz Načka, Milorad Maravić i đorđe Simić iz Kralјeva, dostojno je obeležen. Na dan početka rada kolonije otvorena je, retrospektivna izložba akvarela Milorada Miše Berbakova, idejnog tvorca i jednog od osnivača TAA.

Na, 20-tom okuplјanju TAA, učestvovali su slikari Dimitrije Kolarević iz Bačkog Jarka, Aleksandar Saša Bogdanović iz Vršca, Vanja Popović iz Kralјeva, Ivan Grozdanovski iz Šida, Jelena Tijanić Savić i Bojan Savić iz Beograda, Branislav Stojančev Paša i Edit Zerebelјi Tenji iz Novog Bečeja, dok je novobečejski slikar Tibor Nađ priložio svoje akvarele.

Povodom završetka rada kolonije, upriličena je izložba slika, iz fundusa Tiske akademije akvarela. Izložbu je otvorio istoričar umetnosti Dušan Milovanović, koji je napisao i uvodni tekst, za veoma lepo opremlјen katalog, „20 godina Tiske akademije akvarela", koji sadrži kvalitetne reprodukcije akvarela dosadašnjih učesnika TAA.