Varadinac M. Rajko

Varadinac M. Rajkorođen 1972. godine. Fudbal mu je bila i ostala velika lјubav. Neostvarena želјa. Još kao dečak je maštao da će jednog dana postati poznat fudbaler, da će pleniti srca mnogih navijača. U osnovnoj školi počele su želјe da mu se ostvaruju, da bi se to produžilo i u srednjoj školi.

Igrajući u podmlatku shvatio je da to nije, baš, lak put. Mora se puno trenirati i mnogo čega odreći. Imati sve preduslove, sve ih iskoristiti. Zapažen u podmlatku, počeo je u prvom timu da igra pre svih iz svoje generacije, još kao 16-to godišnjak, tj. u avgustu 1988. godine. Igrao je beka, krilo, polutku, halfa. Vrlo brz, oštar, skladne fizičke konstitucije, sa 169 cm visine. Plave puti i blage naravi. Zavidne tehnike u baratanju loptom. Skoro prirodna, urođena kondicija i velik radijus kretanja omogućili su mu da bude pouzdan u izvršavanju postavlјenih zadataka. Igrao obema nogama.

Imao težu povredu - pukla ahilova tetiva na levoj nozi u julu 1997. godine. Uspešno izvršena operacija u bolnici Zrenjanin. Tako završava svoju fudbalsku karijeru.

Ali lјubav prema fudbalu određuje mu novi pravac. Posvećuje se trenerskom pozivu i radi sa mladim selekcijama - pionirima, kadetima, omladincima. Nastoji da obogati svoje znanje i da sve to prenese na mlade.

U periodu maj - oktobar 1987. godine trenirao i igrao za kadete u FK Bečej iz Bečeja i vrlo brzo postao lјubimac publike.

Nije oženjen, živi u Kumanu a radi u Elemiru.

Povezani članci