Sekulić A. Veselin

je rođen u Kumanu 1957. godine. Visok oko 188 cm, vitke telesne građe i smeđe talasaste kose. Već u proleće 1975. godine postaje standardni prvotimac. Paralelno sa pohađanjem srednje škole - Gimnazije, a posle studiranja u Beogradu igra i fudbal za Kumane. Za svoju visinu imao je odličnu brzinu i odraz. Igrao je halfa, polutku i centarfora. U skoku se odlično snalazio pa je golove, često davao glavom. Primerno vladanje loptom omogućavalo mu je da se dobro snalazi u polјu i pred protivničkim golom, a i kada je igrao u odbrani. Vrlo pouzdan u izvršavanju datih zadataka. Blage naravi sa puno drugova i vrlo komunikativan. Uz redovno školovanje - studiranje igrao košarku za kumanski tim, a rekreativno odlično igrao i odbojku. Učestvovao je na dva tri TV kviza, i to:

1. KVISKOTEKA TV Zagreb, februara 1982. godine u Zagrebu. Pravo učešća imali si samo najbolјi iz tri prethodna testiranja. To su testovi opšteg znanja i inteligencije. Od preko 1.000 testiranih za KVIZ se plasiralo 64 kandidata. Dospeo je do četvrt finala.

2. PUT U SREDIŠTE ZNANJA TV Sarajevo, novmbra - decembra 1987. god. u Sarajevu. Testiranje opšteg znanja i inteligencije je organizovano u pet gradova Jugoslavije. Za najbolјe sa ovih testiranja je organizovano zadnje testiranje u Sarajevu i izabrano 20 učesnika za KVIZ. Nene je imao testiranje u Beogradu i Sarajevu. U polufinalu je protivnik imao više sreće i plasirao se u finale, a Nene je bio treći.

3. MUZIČKA SLAGALICA TV Beograd, juna 1995. godine u Beogradu. testiranje opšteg znanja i inteligencije je objavlјeno u Beogradu. Od preko 1.000 kandidata za KVIZ je izabrano 40 najbolјih. Nekoliko dana je auto vozio na relaciji Kumane - Beograd i nazad, pre podne su u studiju snimane po dve emisije, jer je Nene stalno pobeđivao, zatim se vraćao pa odrađivao na radnom mestu. Sa sedam pobeda se plasirao u polufinale. Umor je učinio svoje. Nedostajala je malo veća koncentracija da bude finalista. Ali i to je deo igre, zabave, cena slave.

Osvojene nagrade su manje bitne. Doživlјaji sa nekoliko testiranja, pa biti u centru pažnje jugoslovenske javnosti i preko medija ući u domove stotine hilјada Jugoslovena i biti njihov milјenik je najveće zadovolјstvo i nagrada. Nezaboravni trenuci njegovog života.

Pripada prvoj generaciji mladića koji su u Kumanu postavili temelјe Košarke.

Sada je aktivan član odbojkaškog kluba BAGLJAŠ 1996 iz Zrenjanina i njegov osnivač. Želi da afirmiše rad sa mladim selekcijama u Odbojci.

Vojnu obavezu regulisao od jula 1983 do juna 1984. godine. Diplomirao na tehnološkom fakultetu - petrohemija u decembru 1982. godine.

Zadnje urakmice odigrao u proleću 1983. godine. Oženjen je. Radi u Elemiru, a živi u Zrenjaninu.

Povezani članci