srenhu

Tatić M. Čedomir

Tatić M. Čedomirje rođen 1948. godine u Kumanu, u zanatskoj porodici. Kao učenik Osnovne škole, koju je završio u Kumanu, saznao je za sve tegobe tadašnjeg života. Odlučio je da ne nastavi porodičnu tradiciju. Upisao i završio Gimnaziju u Zrenjaninu, a kasnije i Pravni fakultet u Novom sadu. Advokatski ispit je položio 1983. godine i od tada se bavi advokaturom. Regulisao je vojnu obavezu. Jedno vreme je radio u privredi. Oženjen je, imaju jedno dete, a živi i radi u Zrenjaninu.

Visok je oko 188 cm. Prema visini ima skladno razvijenu konstrukciju. Fudbal je igrao još u Osnovnoj školi. Tih godina u školama su cvetale sportske i kulturne aktivnosti. Igrao je za svoj razred, kao i za reprezentaciju škole. Pored fudbala igrao je i rukomet, ali je fudbal preovladao.

Za prvi tim Kumana počeo da igra u proleću 1965. godine. Uglavnom je igrao na mestima centarhalfa, halfa i beka. Odlično je igrao glavom, imao visok odraz. Bio je gospodar visina u kaznenom prostoru. Odlično se postavlјao i blagovremeno intervenisao. Vrlo slobodan u akcijama i duel igrama. Nјegova oštrina u igri respektovana je od protivničkih igrača. Nije pripadao grubim fudbalerima, ali je bio oštar i beskompromisan borac. U igri se služio obema nogama, ali najčešće desnom nogom. Dobro je izvodio slobodne udarce, a po nekad je bio i golgeter.

Zadnje utakmice za svoje Kumančane je odigrao u jesen 1971. godine. Pripada 7-oj generaciji fudbalera, kao i plejadi Kumančana koji su, baveći se sportom, završili fakultet i dobili akademska zvanja.

Bio je povremeno i član fudbalske reprezentacije Gimnazije i fakulteta.

Povezani članci

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...