srenhu

Nјagrin S. Lazar

Nјagrin S. Lazarrođen je 1946. godine u Kumanu. Još kao 10-to godišnjak počeo igrati fudbal za svoju krajčinu a kasnije i za osnovnu školu Iako je bio najmanji u svojoj generaciji igrao je izvrsno i bio stalni član školske reprezentacije. U tim godinama 1956-1960. selektor školske ekipe je bio Sekulić Tika, nastavnik. Ova generacija je vrlo uspešno predstavlјala svoju školu i bila redovno prva i u međuškolskim takmičenjima opštine. Kao učenik srednje Elektro-tehničke škole u Zrenjaninu nastavio da trenira i igra fudbal, pa je već u jesen 1962. godine prvi put nastupio za 2. Oktobar. To je bilo u Novom Bečeju na KUP utakmici. Prvih par godina igrao na mestu desnog krila. Ta uloga u timu nije mu odgovarala jer je uvek ulazio u sredinu - želeo je da što više ima loptu i da bude kreator igre. Tako je počeo da igra desnu polutku a zadnjih godina fudbalske karijere i desnog halfa. Iako je rastom bio najmanji igrač (oko 160 cm) uvek je to nadoknađivao borbenošću. Nije bio igrač presinga, da čuva nekog igrača i bude njegova senka on je bio igrač prostora.

Svojom intuicijom osećao je odličnu igru i uspevao da blagovremenim startom, smirenom igrom organizuje igru svog tima. Dobar tehničar, preglednost igre i preciznost dodavanja uvek su bili prisutni u Lazinoj igri. Retko kad je davao gol. Na terenu je bio blage , tihe naravi, nije voleo grube igre i loša sudijska suđenja. Bio je vrlo odgovoran u izvršavanju postavlјenih zadataka. Ukazivao je na propuste svojih suigrača. Na mnogo utakmica je bio kapiten tima.

Fudbal je igrao sve do septembra 1976. godine. Zadnja utakmica mu je bila u Kumanu sa FK Borac iz Zrenjanina.

Vojnu obavezu regulisao od novembra 1965. godine do februara 1967. godine. Igrao je fudbal sa skoro tri generacije, od godišta 1936-1957. Kaže lakše sam igrao sa mlađim generacijama a i bili su znatno bolјi uslovi za rad. Bio član ekipe koja je Kumane uvela u viši rang takmičenja 1973/1974. u "B" ligu područja Zrenjanin.

Po prestanku aktivne igre, par godina je igrao za veterane Kumana i mali fudbal na raznim turnirima u Kumanu, Melencima, Novom Bečeju.

U periodu 1972/1974. godine jedno vreme bio sekretar fudbalskog kluba, a od proleća 1989. do proleća 1990. godine bio i predsednik kluba.

Spada u red fudbadera koji su vrlo retko kažnjavani i koji nisu imali povrede.

Oženjen, živi u Kumanu a radi u Novom Bečeju.

Povezani članci

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...