Matić S. Slavko - Zec

je rođen 1944. godine u Kumanu. Kao učenik osnovne škole fudbal je igrao za svoj razred, a i za reprezentaciju škole kada su bila organizovana međuškolska takmičenja. U to vreme igrao je fudbal i za svoju

Iako je bio najniži u svojoj generaciji, fudbal je igrao bolјe od mnogih njegovih vršnjaka pa i starijih. Bez obzira koliko su bili visoki, snažni Slavko je sa uspehom izlazio kao pobednik i uvek burno pozdravlјen od gledalaca. Nјegova visina, oko 163 cm bila je simpatična navijačima. Uživali su kad ga vide tako malenog a sa velikim srcem, želјom da uspe u akciji.

Po prirodi bio je prgav i oštar fudbaler. Nije dozvolјavao da protivnički igrač bude bolјi od njega. Uvek je igrao u sredini, polutku ili halfa. Imao je veliki radijus kretanja, neumoran na terenu. Nije se bojao duel igre, čak i kad je imao zadatak da bude flaster protivničkom igraču. Nekada je preterivao u vučenju lopte, driblinzima. U tome je gubio dosta snage pa nije stizao da obavi i odbrambene zadatke.

U toku fudbalske karijere dao je oko 30 golova. Obično je golove davao iz gužve jer mu je visina dozvolјavala da se u gužvi najbolјe snađe.

U vojsci je bio od septembra 1964. godine do februara 1966. godine.

Oženio se početkom 1967. godine i već te godine odlazi sa porodicom u Zrenjanin, gde se zaposlio kao trgovac.

Fudbal je igrao od jeseni 1961. godine do jeseni 1973. godine, s tim što je klub imao dva prekida u takmičenju. Bilo je dosta naporno raditi i stanovati u Zrenjaninu a trenirati i igrati u Kumanu. Trebalo je to uskladiti sa poslom, naročito sa porodicom. Izdržao je 5-6 godina i dalјe se nije moglo.

U fudbalskoj karijeri nije imao povrede - pratila ga je sreća, ali je bilo žutih i crvenih kartona.

Stanuje i radi u Zrenjaninu.

Povezani članci