Eremić D. Živica - Strelac

Eremić D. Živica - Strelacrođen je u Kumanu 1939. godine u siromašnoj zanatlijskoj porodici. Otac mu je bio šuster-obućar. Još kao učenik osnovne škole počeo je da igra fudbal za svoju krajčinu da bi od 1955. godine posle saobraćajne nesreće fudbalera kod Crne Bare počeo da igra za prvi tim. Visok oko 182 cm igrao je, uglavnom, centarhalfa ili beka. Nije pripadao oštrim, grubim fudbalerima. Bio je siguran u svojim intervencijama odbijajući lopte glavom ili nogama. Jednostavnost u igri bila mu je vrlina. Ljutio se na suigrače kad igraju rizično i stvaraju opasne situacije pred svojim golom. Zbog prirode posla trenirao je kad god je imao vremena, pa je bilo i svakodnevno 3-4 dana uzastopno.

Bio je društven i rado viđen u društvu ne samo svojih vršnjaka već i kod starijih ili mlađih. Uvek je bio spreman na šalu.

Oženio se 1960. godine. Vojnu obavezu je regulisao 1957-1959. godine. Po zanimanju je bio električar visokog napona. Poginuo je, tako reći na radnom mestu, udar struje, na dan 27. aprila 1977. godine. Fudbal je igrao do 1969. godine.

Povezani članci