Kvaščev I. Čeda – Prča

rođen je u Kumanu 1932. godine. Kao mladić od 17 godina počeo da igra fudbal za prvi tim. To je bilo u jesen 1949. godine. Pre toga je igrao za svoju krajčinu, gde se istakao dobrom tehnikom i smirenošću u akciji. Bio je visok oko 165 cm i uvek simpatično popunjen, debeo. Iako je delovao kao trom-spor igrač nije se takav pokazivao na terenu. Obično je igrao desnog ili levog halfa. Više je voleo slobodu u kretanju - organizovanju igre no da čuva protivničkog igrača i ima isključivo odbrambene zadatke. Sa dobrim pregledom igre i smislom za kolektivnom igrom imao je i dobar, jak, precizan šut. Iz daljine davao golove. Igrao je sa svojom generacijom kao i sa par fudbalera koji su bili stariji, a takođe koji su bili mlađi i po 7-8 godina. Mlađima je davao savete, ali i od njih tražio da za vreme utakmice daju pun doprinos.

Uvek nasmejan, sa dobrim smislom za humor rado je viđen i priman u društvu. U to vreme je sa Maksić Tikom bio nosilac vedrine i dobrog raspoloženja. Naročito za vreme putovanja u druga mesta.

Iako je radio i svakodnevno putovao u Zrenjanin bio je jedan od najredovnijih na treningu i utakmicama. Uvek je imao primernu fizičku kondiciju. Svoju fudbalsku karijeru završio je 1964. godine. Bio je oženjen. Umro je 02.11. 1987. godine.

Povezani članci

sr SR en EN hu HU

Kontakt

060 013 01 01
salevidak@gmail.com

Pišite nam