srenhu

Kvaščev I. Čeda – Prča

rođen je u Kumanu 1932. godine. Kao mladić od 17 godina počeo da igra fudbal za prvi tim. To je bilo u jesen 1949. godine. Pre toga je igrao za svoju krajčinu, gde se istakao dobrom tehnikom i smirenošću u akciji. Bio je visok oko 165 cm i uvek simpatično popunjen, debeo. Iako je delovao kao trom-spor igrač nije se takav pokazivao na terenu. Obično je igrao desnog ili levog halfa. Više je voleo slobodu u kretanju - organizovanju igre no da čuva protivničkog igrača i ima isključivo odbrambene zadatke. Sa dobrim pregledom igre i smislom za kolektivnom igrom imao je i dobar, jak, precizan šut. Iz daljine davao golove. Igrao je sa svojom generacijom kao i sa par fudbalera koji su bili stariji, a takođe koji su bili mlađi i po 7-8 godina. Mlađima je davao savete, ali i od njih tražio da za vreme utakmice daju pun doprinos.

Uvek nasmejan, sa dobrim smislom za humor rado je viđen i priman u društvu. U to vreme je sa Maksić Tikom bio nosilac vedrine i dobrog raspoloženja. Naročito za vreme putovanja u druga mesta.

Iako je radio i svakodnevno putovao u Zrenjanin bio je jedan od najredovnijih na treningu i utakmicama. Uvek je imao primernu fizičku kondiciju. Svoju fudbalsku karijeru završio je 1964. godine. Bio je oženjen. Umro je 02.11. 1987. godine.

Povezani članci

Pišite nam...

vaše sugestije, predloge, ideje, komentare...