Stančić Đ. Milorad - Čapur

Brusin Dragolјub, Stančić Milorad i Lazić Vlastimirje rođen u Kumanu 1934. godine. Jedan je od mnogih koji su u svojim mlađim godinama igrali fudbal za svoju krajčinu. Tada se nije mogao zamisliti život bez ove vrste fudbala. Nije to bilo pomodarstvo već nasušna potreba tadašnjih mladih lјudi. Jedino zadovolјstvo. Kao srednjoškolac već 1950. godine ušao u prvi tim. Visine oko 182 cm, vitke telesne građe i plave puti bio je vrlo uočlјiv među fudbalerima. Vrlo jakog, preciznog šuta bio je strah i trepet golmanima. Golove je davao i sa 25 metara dalјine. Bilo je dovolјno da stvori slobodan prostor prema golu i odlučivao se na šut. Vrlo često je bio gol. Igrao je na mestima polutke i centarfora a mogao je i da igra na drugim mestima u timu, sem golmana. Dobre tehnike, poznavao je taktiku napada i odbrane - igrao je moderan fudbal.

Studirajući u Beogradu dolazio je da pomogne svojim Kumančanima. Nedelјom po podne je igrao fudbal a ubotom i nedelјom uveče je svirao gitaru na igranci i tako zabavlјao mlade Kumančane. Gitara mu je bila druga lјubav. U to vreme njegov muzički orkestar je bio vrlo poznat. To je u stvari prvi orkestar, te vrste, u Kumanima.

Zadnje utakmice za Kumančane odigrao je u jesen 1961. godine. Završio je Tehnološki fakultet. Oženjen je, živi u Beogradu. Penzioner je.

Povezani članci