Bognár Ilona

Povratak ka božanskom u sebi i put ka samoostvarenju vodi preko srca, i samo preko srca. Dobro je znati da ima anđela i stvorenja svetlosti i da ima života na svim razinama univerzuma.

Neopisivo me usrećuje to da radim ono što volim: slikam. Ovo je put koji vodi ka mojim dubinama i zrači ka svemiru. Ključ ove harmonije u meni je moj talenat, a moja osećanja su brava ove harmonije. Činim ono, na šta me osećanja podstiču, činim ono čemu se bezgranično radujem, činim ono za šta sam sposobna i zbog čega sam ovde, na ovom svetu.

Pazim na svoj unutrašnji mir. Ono što stvaram izlazi iz mojih dubina, tihom - svilenkastom i neprestanom snagom obasipa me uglovima radosti, i nemam potrebe da me iko pohvali i prizna, ne smeta mi ako me ne shvataju, jer slikati za mene je takva radost koja nadoknađuje trud, nadoknađuje vreme, nadoknađuje sve.

Znam da cenim prirodu i iz nje rođen jednostavan život. Moja dela u sebi skrivaju duboko osećanje harmonije i mira. Lepota prirode koja

me okružuje, hrani moju dušu, koju je bog stvorio, stvarajući prirodu, cveće, lišće, boje koje me okružuju, a ja težim da tu lepotu prenesem na svoja platna, goblene, ćilime...

Svi mi nosimo u genima «Božji pečat» - talenat. Niko nije rođen savršen, imamo svoj zadatak koji moramo ostvariti na ovom svetu. Posmatram kuda me put vodi i ne tražim puno od života. Mudar čovek je u harmoniji sa svetom i zato je njegov svet najbolji među svim svetovima. Vidi stvarnost i shvata da je sve što postoji dobro. Ne traži više sreću, jer ju je našao u sebi.

Dominantna bela boja na mojim platnima, puni moju Auru, stvara u meni mir i udobnost i pomaže da nestanu moji bolovi. Plava boja me hladi, umiruje, postavlja oko mene odbrambeni štit i ispravlja eterični nivo.

Povezani članci