srenhu

Dragan Dobožanov (1968)

Ekipa PVK Bečej u sezoni 1988/89, Dragan Dobožanov, prvi sa desna u donjem redu

Kao i mnogi Novobečejci vaterpolo je počeo da igra u VK Jedinstvo, pod nadzorom legendarnog novobečejskog vaterpoliste Zlatoje Marića.

Igrao je za pionirsku ekipu Jedinstva koja je na turniru u Subotici, 1981. godine, osvojila titulu prvaka Vojvodine. Naredne, 1982. godine, bio je u sastavu pionirske ekipe Jedinstva koja je u Zrenjaninu osvojila zimsko prvenstvo Vojvodine, a sa deset golova, bio najbolјi strelac prvenstva.

Kao odličan plivač bio je stalni učesnik plivačkog maratona na Tisi kod Kanjiže, a 1983. godine je osvojio prvo mesto u pionirskoj konkurenciji.

Iste godine je, prema anketi novinara „Novobečejske komune“, bio na listi deset najuspešnijih sportista Novog Bečeja. Sa 16 godina, kao kadetski reprezentativac Vojvodine, u leto 1984. godine, prelazi u redove prvoligaša PVK „Bečej“, gde je odmah priključen seniorskoj ekipi. Istovremeno je igrao i za juniorsku ekipu Bečeja koja je bila višestruki prvak Vojvodine, a na državnom prvenstvu u Kotoru zauzela šesto mesto u SFRJ.

Posle odsluženja vojnog roka (1986) još dve sezone igrao je za Bečej, da bi 1989. godine, na pozajmicu, otišao u zrenjaninski Proleter, gde je na kraju sezone, kao najbolјi igrač i prvi strelac ekipe, dobio primamljivu popudu iz inostranstva. Međutim kako nije dobio saglasnost odnosno, ispisnicu kluba, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem 1990. godine.

Povezani članci