Novobečejci prvaci Vojvodine

Vaterpolisti Jedinstva iz Novog Bečeja, prvaci Vojvodine 1989. godine. Stoje: V. Vujackov (tehniko), Mesaroš, Mišković, Mitrović, Stražmešterov, B. Grbović, Tomanicki, Jovanović, Zlatoje Marić (trener), dole: D. Žikić, B. Lozanov, N. Bačkalić, Mojsin, P. Žikić, Đurić.

Zahvalјujući dobroj saradnji Zlatoja Marića sa PVK Bečej iz Bečeja, mladi vaterpolisti prvoligaša su u toku leta bili registrovani za Jedinstvo iz Novog Bečeja. Poslednju takmičarsku sezonu vaterpolisti Jedinstva iz Novog Bečeja, u čijem je sastavu istina bilo samo trojica Novobečejaca (Nebojša Bačkalić, Oskar Tomanicki i Boris Grbović), su 1989. godine zabeležili veliki uspeha. Na ekipnom seniorskom prvenstvu Vojvodine, ponovo su učestvovale samo dve ekipe, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Polet iz Sombora.

Odigrane su dve utakmice, obe u Bečeju. U prvoj utakmici seniorskog prvenstva Vojvodine Jedinstvo je pobedilo Polet iz Sombora 19:8, u drugoj 28:10 i zvanično postalo prvak Vojvodine.

Posle utakmice delegat Takmičarske komisije VS Vojvodine Đorđe Predin predao je pehar VSV kapitenu Jedinstva Slobodanu Mitroviću. Osvajanjem titule prvaka Vojvodine, Novobečejci su stekli pravo učešća u kvalifikacijama sa prvacima Makedonije i Srbije za ulazak u Istočnu grupu Druge savezne lige.

Šansa da se Novobečejci ponovo nađu u republičkom rangu takmičenja nije iskorišćena, pošto ekipa, zbog velikih troškova, nije učestvovali na kvalifikacionom turniru.

Bila je to ujedno i poslednja godina u kojoj je Vaterpolo klub Jedinstvo iz Novog Bečeja imao aktivnosti na seniorskom planu.

Sadržaj

Da li ste znali...

2.10.1944. godine oslobođeno Kumane, ušla Ruska vojska.

O gradu