Pioniri prvaci Vojvodine

U prva tri meseca 1981. godine treninzi vaterpolista Jedinstva održavali su se u zatvorenom bazenu u Kikindi, jednom nedelјno, a nastavlјen je rad na obuci plivača. Školu plivanja vodio je instruktor plivanja Jaša Perić, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju.

Pioniri Jedinstva. Sa leva: Milivoj Vrebalov, Nebojša Bačkalić, Dragan Dobožanov, Miodrag Glavaški, Laslo Gephard, Tibor Lendvai i Ivan Bošnjak

U klubu je bilo aktivno preko 50 članova, koji su svoje aktivnosti sprovodili u četiri selekcije, seniorskoj, omladinskoj, kadetskoj i pionirskoj. Zbog neodgovarajućih uslova na Kanalu DTD, gde voda nije bila za kupanje, vaterpolisti su se u toku leta vratili na Tisu, gde je nekada bila skela.

Novobečejci su bili organizatori nekoliko takmičenja mlađih kategorija, ali na otvorenom bazenu u susednom Bečeju.

Seniorsko prvenstvo u vaterpolu u Vojvođanskoj B ligi održano je turnirski, u bazenu Jodne banje u Bečeju, po dvokružnom bod sistemu. Učestvovale su samo tri ekipe Jezero iz Bele Crkve, Polet iz Sombora i Jedinstvo iz Novog Bečeja. Prvo mesto osvojilo je, bez poraza, Jezero iz Bele Crkve, Novobečejci su posle dve pobede protiv Poleta iz Sombora bili drugi, a Polet iz Sombora treći, bez pobede.

Tabela Vojvođanske B lige 1981. godine

Jezero (Bela Crkva) 4 0 0 0 64:24 8

Jedinstvo (Novi Bečej) 4 2 0 2 41:44 4

Polet (Sombor) 4 0 0 4 29:62 0

Daleko više uspeha, u ovoj godini, imale su mlađe kategorije Jedinstva. Na finalnom turniru prvenstva Vojvodine za pionire, u Subotici, 1981. godine, najprijatnije iznenađenje priredila je pionirska ekipa Jedinstva, koju je trenirao Zlatoje Marić. Pioniri Jedinstva su, u konkurenciji Bečeja, Vojvodine iz Novog Sada, Sente, ŽAK-a iz Kikinde, zrenjaninskog Proletera i subotičkog Spartaka, osvojili prvo mesto i titulu prvaka Vojvodine.

Mladi Novobečejci su titulu osvojili pobedom u finalu irotiv Bečeja 8:6. U borbi za treće mesto Vojvodina (Novi Sad) je pobedila Sentu 6:5, a za peto mesto ŽAK je deklasirao Spartak 17:1.

Za ekipu Jedinstva na ovom turniru igrali su: Oskar Tomanicki, Milivoj Vrebalov, Laslo Gephart, Ivan Bošnjak, Dragan Dobožanov, Miodrag G lavaški, Savica Vujackov, Nenad Azu cki, Farkaš, Nebojša Bačkalić, Igor Balmazović, Aleksandar Ćurčić i Geza Zedi.

Na dvodnevnom turniru kadetskog prvenstva Vojvodine u vaterpolu, koji je održan u Kikindi, učestvovalo je osam ekipa. Kadeti Jedinstva su u B grupi postigli sledeće rezultate: Bečej - Jedinstvo 16:10, Jedinstvo - Spartak 13:13, Jedinstvo - Dinamo (Pančevo) 15:3.

Tabela grupe B

1. Bečej 3 3 00 47:21 6

2. Jedinstvo 3 1 1 1 38:32 3

3. Spartak 3 1 1 1 29:33   3

4. Dinamo 3 0 0 3 12:40 0

U ovoj godini zapažene rezultate beležili su i juniori, koji su na juniorskom prvenstvu Vojvodine zauzeli drugo mesto. Posle pobede u polufinalu protiv Rusina 9:7, juniori Jedinstva su u finalu izgubili od Jezera iz Bele Crkve 11:7.

Sadržaj

Da li ste znali...

U Kumanu 1994. godine u glavnim ulicama i centru sela posečena i prodata stabla jablanova stara oko 35-40 godina

O gradu