Prvaci bez poraza

Ekipa Jedinstva u sezoni 1980/81. Gore: Zlatoje Marić (trener), Dušan Rakić, Stevan Jager, Dragiša Isakov, Arsen Vijatov, Dragan Radanov, Srđan Mašić, dole: Zoran Mamula, Vladeta Janković, Tibor Nađ, Milan Ivanić, Geza Zedi

U 1980. godini Novobečejci su u Vojvođanskoj B ligi, u konkurenciji Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i Rusina iz Ruskog Krstura, dominirali i bez poraza osvojili prvo mesto.

Želјu, da se ekspresno vrate u A ligu, vaterpolisti Jedinstva potvrdili su u duelu sa Rusinom iz Ruskog Krstura, kojeg su na domaćem plivalištu pobedili 7:3, a potom i imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela 11:5.

Posle pobede protiv Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela 5:0, Novobečejci su, u poslednjem kolu, prvo mesto overili pobedom u Ruskom Krsturu protiv Rusina 18:9 i tako, posle samo godinu dana, izborili povratak u Vojvođansku A ligu. Uspeh je utoliko značajniji pošto ga je ostvarila podmlađena ekipa u kojoj su punu afirmaciju stekli Dušan Rakić, Srđan Mašić, Stevan Jager, Zoran Mamula, Ilija Kovačev i Arsen Vijatov.

Konačna tabela Vojvođanske B lige 1980. godine

1 Jedinstvo (NB) 4 4 0 0 41:17 8

2 Jedinstvo (BPS) 4 1 0 3 28:42 2

3 Rusin (R.Krstur) 4 1 0 3 14:27 2

Pored seniorske ekipe Novobečejci su veoma organizovano radili sa mlađim kategorijama. Pionirska ekipa koju su predvodili Nebojša Bačkalić, Milivoj Vrebalov, Dragan Dobožanov i Ivan Bošnjak imala je zapažene rezultate. Mladi Novobečejci su na prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu zauzeli drugo mesto.

Na ovom takmičenju pioniri Jedinstva su pobedili ŽAK iz Kikinde 14:3, Proleter iz Zrenjanina 21:2, Spartak iz Subotice 7:6, dok su jedino izgubili od Sente 8:5.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Laza Popović, sin pop-Luke iz Vranjeva je bio prvi reditelj novoosnovanog Narodnog pozorišta u Beogradu 1868. godine.

O gradu