Prva takmičarska godina

Vaterpolisti Jedinstva na treningu, na Kanalu DTD. Sa leva: Svetozar Džigurski, Branislav Vojnov, Mirko Kiselički, Vladimir Nešić, Zlatoje Marić, Vladimir Popov, Branislav Stojančev, Borivoj Ćurčić

U Vojvođanskoj B ligi pored Jedinstva igrali su Jezero iz Bele Crkve, Rusin iz Ruskog Krstura i Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. Novobečejci su svoju prvu takmičarsku sezonu, posle oživlјavanja rada kluba, odigrali u promenlјivoj formi, zabeležili tri pobede (dva puta protiv imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela i jednom, kao domaćini, protiv Rusina iz Ruskog Krstura), a doživeli isto toliko poraza, dva od Jezera iz Bele Crkve i jedan od Rusina u Ruskom Krsturu. Posle pobede u pretposlednjem kolu u Senti, protiv imenjaka iz Bačkog Petrovog Sela (8:3), na oproštaju od svojih navijača Novobečejci su, u poslednjem kolu na svom plivalištu, poraženi od prvaka lige Jezera iz Bele Crkve 2:6.

Na kraju sezone Novobečejci su imali isti broj bodova kao i Rusin, ali bolju gol razliku, pa su zauzeli drugo mesto. Kako je ovo bila prva sezona osvajanje drugog mesta može se smatrati za uspeh.

Sve utakmice Jedinstva u Novom Bečeju, tokom prvenstva, pratio je veliki broj gledalaca, tako da je na obali Kanala DTD, mada nije bilo uređenih tribina, bilo više stotina posetilaca.

Konačna tabela Vojvođanske B lige 1977. godine

1 Jezero (Bela Crkva) 6 6 0 0 82:23 12

2 Jedinstvo (N.Bečej) 6 3 0 3 42:37 6

3 Rusin (R.Krstur) 6 3 0 3 39:57 6

4 Jedinstvo (BPS) 6 0 0 6 20:69 0

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prva štedionica u Novom Bečeju osnovana 1869. godine pod imenom Tursko-bečejska  štedionica, a njen prvi direktor bio je ing. Kepeši Ištvan?

O gradu