Stevan Davidović

Stevan Davidović je rođen u Novom Bečeju, 6. oktobra 1949. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Novom Bečeju, a Višu pedagošku školu, smer Srpskohrvatski jezik sa istorijom književnosti naroda Jugoslavije, u Zrenjaninu. Sve vreme (1973-2012) radio je u Opštinskoj upravi Novi Bečej, kao sekretar za narodnu odbranu i načelnik društvenih delatnosti.

Stevan DavidovićNovinarstvom se iz hobija bavio još kao srednjoškolac, kada uređuje školski list „Reč mladih" a potom je dopisnik više listova: „Politika ekspres", „Dnevnik", „Sport", „Zrenjanin" kikindska „Komuna", „Bečejski dani", „Bečejski mozaik" sportski nedelјnik „Tempo" „Sportski žurnal" „Novobečejski informator" „Novobečejski dani" te saradnik Radio Novog Sada, Radio Zrenjanina i Radio Bečeja. Jedan je od osnivača i prvi v. d. direktor JP „Radio Novi Bečej" (1997/1998), a urednik i voditelј emisije „Sportski mozaik" (2001-2006). Letopis Novog Bečeja uređuje od 2014. godine.

Objavio je monografije: „Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića", „Deset godina rada SRC Jedinstvo", „Kovači medalјa", „Godine uspeha Košarkaškog kluba Jedinstvo", „FK Jedinstvo Novi Bečej 1989-2009", „Na krovu Evrope", „Hronika plivanja i vaterpola u Novom Bečeju".

Povezani članci