Branislav Milošev

Ponikao u podmlatku Šandora Kiša i kao talentovan dečak vrlo brzo skreće pažnju na sebe odličnim igrama na mestu desnog krila. Nakon Stevana Milankova i Radivoja Suvočareva ulazi u prvu ekipu povremeno na prijateljskim utakmicama, da bi se ustalio u timu na poziciji desnog krila u sezoni 1958/59. u kojoj Jedinstvo ostvaruje svoj najveći dotadanji uspeh plasman u Banatsku ligu.

Bane je ostao u sećanju kao izvrstan fudbaler. Bio je brz i solidan tehničar, ali, iznad svega, bio je sportista. Prisustvovao je svim treninzima, uporno i marljivo radio na njima. Pripremao se za svaku utakmicu. O svim utakmicama vodio posebnu evidenciju. Pružio je niz blistavih partija u dresu Jedinstva. Bio je član one navalne petorke koja je ostvarila plasman u Banatsku ligu — Milošev, Stepančev, Milankov, Đuričin i Galetin.

Fudbal igra od 1957. godine u podmlatku Jedinstva kod trenera Šandora Kiša. Za prvi tim nastupa od 1958. godine na mesto desnog krila. Kod trenera Vojislava Stefanovića, igra u veznoj liniji na mesto desnog halfa sve do 1970. godine, kada prestaje sa aktivnim igranjem fudbala. Slobodan je pružio niz blistavih partija i brzo zapao za oko fudbalskim stručnjacima. Imao je nekoliko ponuda od timova višeg ranga, međutim, iz porodičnih razloga ostaje u matičnom klubu do kraja karijere. Za Jedinstvo je odigrao oko 350 utakmica. Kao igrač izraženog temperamenta nije trpeo grubu igru, naročito na gostovanjima, kao i tolerisanje takve igre od strane sudija pa je svoju fudbalsku karijeru završio znatno ranije.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je tridesetih godina XX veka postojalo kupalište na Tisi sa dva bazena i dvadesetak kabina a nalazilo se malo nizvodno od bivše skele?

O gradu