Boško - Bole Felbab

Boško - Bole Felbab

Odrastao je u podmlatku, šezdesetih godina, kada je kao učenik u privredi došao u Jedinstvo. Mali rastom, ali vrlo temeljno građen u podmlatku je pokazivao znake velikog talenta. Kako je došao, tako reći, sa poljane iz Novog Sela bio je izraziti solo-igrač i dribler, kako se to već formiraju dečački na poljanama. Boško vrlo brzo postaje velika nada Jedinstva. Kao mlad, prelazi sa majkom u Banja Luku, gde igra za podmladak banjalučkog Borca. Kao član podmlatka Borca dospeva u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iz podmlatka prelazi i u prvi tim Borca, gde igra kao desno krilo. Jedno vreme igra sa BSK iz Banj Luke ali ponovo se vraća u Borac da bi konačno došao u matični klub Jedinstvo.

Boško je od onih igrača koji mogu igrati na svim mestima u napadu. Bio je izraziti gol-igrač. Osobine, koje je imao kao igrač podmlatka, skoro je potpuno izgubio, više ne dribla do iznemoglosti već igra vrlo jednostavno, i racionalno i jedini cilj je dati gol. Desiilo se na jednoj utakmici, u pobedi Jedinstva od 6:0, sam kao centarfor, dao svih šest golova. Igrao je obema nogama, šut mu je bio jak, a što je retkost kod fudbalera, imao je izrađen volej udarac — udarac iz prve lopte. Krasila ga je i izvanredna požrtvovanost i upornost u svakoj utakmici, bez obzira na njen značaj.

Učestvuje u kvalifikacijama Jedinstva za Vojvođansku ligu sa Sentom i daje veliki doprinos ulasku Jedinstva u viši rang takmičenja. Fudbal je voleo iznad svega, i kada je već prešao svoj fudbalski zenit i samo povremeno igrao za tim Jedinstva, sad kao odbrambeni igrač, što mu je manje odgovaralo, prelazi u susedni klub iz Kumana. U Kumanu ponovo igra u navali i to u punom sjaju, gde i završava karijeru aktivnog igrača.

Po prestanku aktivnog igranja postaje jedan od najboljih igrača veterana Jedinstva, gde igra bez prekida, kao da se radi o aktivnom igranju fudbala. Ne izostaje s treninga, igra svaku utakmicu, zaista retko velika privrženost fudbalskoj igri bez obzira o kom timu i rangu takmičenja se radi.

U svojoj dugoj fudbalskoj karijeri doprineo je možda više Jedinstvu nego mnogi i bolji fudbaleri od njega. Ljubav prema fudbalu kao »mustri« možda je najbolje uzeti od Boleta.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Bočar električnu struju dobio tek 1954. godine, 1968. godine izgrađen je vodovod u naselju, a 1975. godine asfaltiran je put do prvog naselja u opštini — Novog Miloševa.

O gradu