Boško - Bole Felbab

Boško - Bole Felbab

Odrastao je u podmlatku, šezdesetih godina, kada je kao učenik u privredi došao u Jedinstvo. Mali rastom, ali vrlo temeljno građen u podmlatku je pokazivao znake velikog talenta. Kako je došao, tako reći, sa poljane iz Novog Sela bio je izraziti solo-igrač i dribler, kako se to već formiraju dečački na poljanama. Boško vrlo brzo postaje velika nada Jedinstva. Kao mlad, prelazi sa majkom u Banja Luku, gde igra za podmladak banjalučkog Borca. Kao član podmlatka Borca dospeva u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iz podmlatka prelazi i u prvi tim Borca, gde igra kao desno krilo. Jedno vreme igra sa BSK iz Banj Luke ali ponovo se vraća u Borac da bi konačno došao u matični klub Jedinstvo.

Boško je od onih igrača koji mogu igrati na svim mestima u napadu. Bio je izraziti gol-igrač. Osobine, koje je imao kao igrač podmlatka, skoro je potpuno izgubio, više ne dribla do iznemoglosti već igra vrlo jednostavno, i racionalno i jedini cilj je dati gol. Desiilo se na jednoj utakmici, u pobedi Jedinstva od 6:0, sam kao centarfor, dao svih šest golova. Igrao je obema nogama, šut mu je bio jak, a što je retkost kod fudbalera, imao je izrađen volej udarac — udarac iz prve lopte. Krasila ga je i izvanredna požrtvovanost i upornost u svakoj utakmici, bez obzira na njen značaj.

Učestvuje u kvalifikacijama Jedinstva za Vojvođansku ligu sa Sentom i daje veliki doprinos ulasku Jedinstva u viši rang takmičenja. Fudbal je voleo iznad svega, i kada je već prešao svoj fudbalski zenit i samo povremeno igrao za tim Jedinstva, sad kao odbrambeni igrač, što mu je manje odgovaralo, prelazi u susedni klub iz Kumana. U Kumanu ponovo igra u navali i to u punom sjaju, gde i završava karijeru aktivnog igrača.

Po prestanku aktivnog igranja postaje jedan od najboljih igrača veterana Jedinstva, gde igra bez prekida, kao da se radi o aktivnom igranju fudbala. Ne izostaje s treninga, igra svaku utakmicu, zaista retko velika privrženost fudbalskoj igri bez obzira o kom timu i rangu takmičenja se radi.

U svojoj dugoj fudbalskoj karijeri doprineo je možda više Jedinstvu nego mnogi i bolji fudbaleri od njega. Ljubav prema fudbalu kao »mustri« možda je najbolje uzeti od Boleta.

Povezani članci