"Trofej Jugoslavije" u Novom Bečeju

Ljubitelji rukometa bili su u prilici da prisustvuju i utakmicama "Trofeja Jugoslavije" za žene. U Novom Bečeju su se odigrale dve utakmice (domaćin "Trofeja" bila je Kikinda) Jugoslavija - Bugarske i Mađarska - Danska.

Po prvi put odigrane su u sportskoj hali i odbojkaške utakmice. Zrenjaninski Poštar bio je domaćin, u Novom Bečeju, kvalifikacionog turnira za popunu Druge lige.

Pored zrenjaninskog Poštara, nastupile su ekipe Rabotničkog iz Skoplja, Mladosti iz Arilja i ekipa Gnjilana iz istoimenog mesta.

U 1989. godini u Novom Bečeju, koji je stekao reputaciju dobrog domaćina, pripremali su se rukometaši višestrukog prvaka države Metaloplastike iz Šapca, Crvenke, Jugovića iz Kaća, Proleter - "Naftagasa" iz Zrenjanina, Medvešćaka iz Zagreba, Pelistera.

Košarkaške ženske selekcije (juniorska, kadetska i seniorska) imale su kompletne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, a žensku kadetsku ekilu, sa selektorom Miodragom Veskovićem očekivalo je Drugo omladinsko prvenstvo sveta.

U ovoj, 1989. godini, otvoreni su teniski tereni na samoj obali Tise koji su vlasništvo SRC "Jedinstvo".

U 1990. godini gost ženske košarkaške reprezentacije Jugoslavije je bila reprezentacija Zaira koja se nedelju dana pripremala u Novom Bečeju.

Po prvi put u 1990. godini na pripreme dolaze rukometašice Podravke iz Koprivnice i rukometaši Hromosa iz Zagreba.

Novi Bečej je stalna baza košarkašica Crvene zvezde, koje su kao domaćini, u gradu kraj Tise organizovali polufinale Kupa Jugoslavije, a pored košarkašica i rukometaši Crvene zvezde su postali stalni gosti ovog sportskog objekta.

Kadetska (muška) košarkaška reprezentacija Jugoslavije (selektor Dušan Vujošević,   trener Kosta Jankov) pripremala se 1991. godine u Novom Bečeju za Mediteranske igre u Solunu i Svetsko omladinsko prvenstvo u Edmontonu (Kanada).

Poslednjih godina, (1992. - 1995.) zbog uvedenih sankcija našoj zemlji u Novom Bečeju nije bilo reprezentativnih priprema, ali su prvoligaške ekile bile stalni gosti.

Ukidanjem sankcija, već ove 1996. godine Novi Bečej je ponovo sportska baza naše košarkaške i rukometne reprezentacije, a sportska hala im pruža idealne uslove za pripremanje.

Povezani članci