srenhu

Iz letopisa sportske hale

Od prvih dana rada, zvanično 15. januara 1987. godine, u sportskoj hali je vladala velika aktivnost, u velikoj i maloj sali obavljana je nastava fizičkog vaspitanja, a u večernjim satima hala je bila na raspolaganju sportistima. Pored stvaranja idealnih uslova za rad novobečejskih sportskih klubova (rukomet, košarka, stoni tenis, karate) sportska hala je već od prvog dana bila otvorena za pripremanje ekipa iz drugih gradova, koji su zahvaljujući blizini hotela "Tiski cvet" imali idealne uslove za rad.

Prva ekipa koja je došla na pripreme u Novi Bečej, odnosno u SRC "Jedinstvo" bio je Pelister iz Bitolja u to vreme jedna od najboljih prvoligaških ekipa, samo nekoliko dana kasnije u Novi Bečej je doputovao i Železničar iz Niša.

Prva međunarodna utakmica u sportskoj hali je odigrana 19. januara 1987. godine, kada su se sastali Pelister iz Bitolja i višestruki prvak SSSR-a CSKA iz Minska (31:27).

Prva košarkaška ekipa koja se pripremala u sportskoj hali bila je OKK "Kikinda" iz Kikinde.

Odlični uslovi, koje je pružao ovaj savremeno opremljeni sportski objekat sa modernim semaforom, bio je dovoljan razlog da se u njemu održavaju i velika zvanična takmičenja.

Prvo zvanično takmičenje u sportskoj hali održano je 2. aprila 1987. godine. Bilo je to finale Kupa Vojvodine za rukometašice i rukometaše.

U duplom programu, u ženskom finalu, sastali su se prvoligaši "Bane Sekulić" iz Sombora i Železničar iz Novog Sada. U muškom finalu sastali su se prvoligaš Dinamo iz Pančeva i drugoligaš Radnički iz Šida.

U toku prve godine rada ljubitelji rukometa su mogli da posmatraju pripreme Studentske rukometne reprezentacije Jugoslavije (selektor Kasim Kamenica) koja je u gradu kraj Tise obavljala završne pripreme za nastup na Studentskom prvenstvu sveta u Rumuniji.

Po prvi put, kasnije redovni gost, od 20. do 27. maja 1987. godine na pripreme je došla ženska košarkaška seniorska reprezentacija Jugoslavije sa selektorom Milanom Vasojevićem. Košarkašice su ovim okupljanjem praktično počele pripreme za odlazak na Olimpijske igre u Seulu.

U oktobru 1987. godine, gost SRC "Jedinstvo" je i ženska rukometna reprezentacija Jugoslavije (selektor Dragan Nišović), osvajač zlatne medalje na Olimpijadi u Los Anđelosu, 1984. godine.

Te godine - korišćenje sportske hale je besplatno ustupljeno OKK "Bočar", čiji su košarkaši u to vreme bili najbolja eknpa u ošptini, a takmičili su se u II Vojvođanskoj ligi, gde je bilo obavezno odigravanje utakmica  u sportskoj hali.

Povezani članci